Belediye Altyapı Çalışmaları İçin Tarih ve Saat Verdi!

Belediye Altyapı Çalışmaları İçin Tarih ve Saat Verdi!
Altyapı çalışmaları başlıyor. Tarih açıklandı.

Edirne Belediyesi yıllardır beklenen altyapı çalışmalarına başlayacağını duyurdu. Altyapı çalışmalarının başlayacağı tarihi ve saat açıklandı.

Edirne Belediyesinden yapılan açıklamaya göre altyapı çalışmaları Kocasinan Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi'nden başlayacak. 22 Şubat 2019 Cuma günü saat 14.00'te ilk kazma vurulacak.

Gürkan, geçen ay yaptığı açıklamada İller Bankasından kredi onayı beklediklerini belirterek, kredinin 3 Nisan 2018’den beri onaylanmadığını söyledi. Gürkan: “Onaylanmasını beklemeyeceğiz ve kendi imkanlarımızla başlayacağız. Ocak ayı sonu, şubat ayı başı gibi başlıyoruz.“ demişti.

Altyapı projesiyle 380 kilometre içme suyu şebekesi, 110 kilometre kanalizasyon, 30 kilometre yağmur suyu toplama kanalı yapılacak.

REFERANDUM YAPILMIŞTI

10 Ocak 2016’da Edirne’deki altyağının yenilenmesi için yapılan referandumda “İçme suyu şebekesi, kanalizasyon, yağmur suyu toplama kanalı, atık su arıtma tesisi projelerini sokaklarımızı bir defak azarak hepsini aynı anda mı hayata geçirelim?” sorusu sorulmuş ve referandumdan “Evet” cevabı çıkmıştı.

2017’DE BAŞLANACAKTI

3 yıl önce yapılan referandumun ardından bir türlü altyapı yenileme çalışmalarına başlanmadı. Belediye tarafından birkaç kez tarih vermiş ve bu tarihlerde altyapı çalışmalarının başlayacağı söylenmişti. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, daha önce yaptığı açıklamalarda proje ihalesinin Eylül 2016’da gerçekleştirileceğini ve çalışmalara 2017 yılında başlanacağını söylemişti.

2018 ŞUBAT SONUNDA BAŞLANACAKTI

Belediye Başkanı Gürkan, 2017 yılının sonunda yaptığı açıklamada ise, altyapı çalışmalarının Şubat 2018 sonunda başlayacağını duyurmuştu.

İHALE 4 ARALIK 2017’DE YAPILDI

Gürkan, 4 Aralık 2017 tarihinde yapılan ihalenin bedelinin KDV dahil 253 milyon TL olduğunu ve Haziran 2018’de onaylandığını açıklamıştı.