Belediye Personeline Öfke Kontrolü Semineri

Belediye Personeline Öfke Kontrolü Semineri
Göreve geldiği ilk günden bu yana Edirne halkına daha iyi hizmet edebilmek, vatandaşların belediye imkanlarından daha iyi yararlanabilmesini sağlamak amacıyla birçok yeni projeye imza atan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın...

Göreve geldiği ilk günden bu yana Edirne halkına daha iyi hizmet edebilmek, vatandaşların belediye imkanlarından daha iyi yararlanabilmesini sağlamak amacıyla birçok yeni projeye imza atan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatıyla belediye personeline ‘Öfke Kontrolü’ semineri verildi.

Edirne Belediyesi Nikah Salonunda düzenlenen seminerde, Edirne Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu,  Edirne Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Aile Danışmanlık Birimi Personeli Uzman Psikolojik Danışman Esra Selvi ile birlikte vatandaşla nasıl etkili iletişim kurulması gerektiğini uygulamalı olarak anlattı.

Belediye personelinin dikkatle dinlediği seminerde Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, vatandaşla kurulacak olan ilk iletişimin çok önemli olduğunu söyledi. İnsanlarla nasıl etkili bir ilişki kurulabileceğine değinen Tanrıkulu, “Tükenmişlik sendromunu çok çabuk yaşıyoruz. 25 yıllık Tıp doktoruyum. Eşit sağlık hizmeti verebilmek için yemin ettik.Annem, babam doktora gittiğinde nasıl davranılmasını istiyorsam, bende öyle davranacağım’ diye yemin ettim. Çok sıkıntılı zamanlarda yaşadım ama öyle bir davrandım ki, 3 dakika sonra gelip hep özür dilediler. Sizlerde böyle bir sorunlar mutlaka yaşıyorsunuz. Etkili iletişim kurarak, öfkenizi kontrol altına alarak, hem vatandaşa daha iyi hizmet eder, hem de böyle sorunların yaşanmasını en aza indirebilirsiniz.” diye konuştu.

İkili iletişimdeki ilk belirleyici unsurun beden dili olduğuna değinen Selvi ise, beden dilini yanlış kullanan insanların, karşısındaki kişi öfkelendirdiğini dile getirdi.

Selvi, hizmet için belediyeye gelen vatandaşla nasıl doğru iletişim kurulması gerektiğini uygulamalı olarak anlattı.

Bu tür eğitim seminerlerin devam edeceği belirtildi.

belediye personeline öfke kontrolü semineri