Berat 3 İsme Daha Veriliyor

Berat 3 İsme Daha Veriliyor
Edirne'nin tanıtımına katkıda bulunan üç önemli isme Fahri Hemşehrilik Beratı verilecek.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 25 Kasım Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümünde, Edirne'nin hem ulusal hem de uluslararası alanda tanıtımına katkıda bulunan üç önemli isme Fahri Hemşehrilik Beratı vereceklerini bildirdi.

Edirne Belediye Meclisinin Kasım Ayı Olağan Toplantısında, Edirne'nin tanıtımına katkıda bulunarak Edirne sevdalısı üç isme Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesine oy birliğiyle karar verildi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2014 yılından bu yana her 25 Kasım törenlerinde Edirne'nin tanıtımına, gelişimine katkı sunan Edirne Sevdalısı isimlere Fahri Hemşehrilik Beratı verdiklerini ifade ederek,  2014 yılında, 2004'de görevi başındayken hayatını kaybeden Edirne Valisi Fahri Yücel’e ithafen eşi Perihan Yücel'e ve Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin'e; 2015 yılında da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Alman Prof.Dr. Manfred Raupp'a Fahri Hemşehrilik Beratı verdiklerini anımsattı.

Gürkan, 2016 yılında da ünlü Yunanlı Ressam Dimitris Nalbantis, ÇEKÜL Vakfı kurucusu ve Başkanı, Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof.Dr. Metin Sözen ve Sofya Kütüphanecilik ve Bilişim Teknolojileri Üniversitesi Rektörü Prof.Dsc Stoyan Denchev'e, Edirne Belediye Meclisi kararıyla, 25 Kasım Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümünde, Fahri Hemşehrilik Beratı vereceklerini bildirdi.

ÜNLÜ YUNAN RESSAM DIMITRIS NALBANTIS

Türkiye ve Yunanistan arasındaki dostluk ilişkilerini pekiştirmek adına sanatıyla, yüzyıllardır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış, doğal ve tarihi ile eşsiz bir kent olan Edirne'nin ulus<lararası alanda tanıtımına katkıda bulunan Dünyaca Ünlü Yunan Ressam Dimitris Nalbantis, Yunanistan ve Türkiye başta olmak üzere, bir çok ülkede Edirne ile ilgili yapmış olduğu yağlı boya tablolarından oluşan sergiler açmıştır.

ÇEKÜL VAKFI PROF.DR. METİN SÖZEN

Edirne’deki çevre ve kültür varlıklarının korunması, tanıtımı, bu değerlerin geliştirilerek gelecek nesillere aktarılması adına gerçekleştirdiği planlama ve uygulama çalışmaları, bu çalışmaların hayata geçirilmesi evresinde engin tecrübe, bilgi ve donanımıyla adeta bir yol gösterici görevini üstlenen ÇEKÜL Vakfı Kurucusu ve Başkanı, Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof.Dr. Metin Sözen, Edirne sevdalısı olduğunu her platformda dile getirmektedir.

BULGAR REKTÖR PROF.DSC STOYAN DENCHEV

Türk- Bulgar Halkları arasındaki dostluğun güçlendirilmesi adına kurulan kültürel ve sosyal ilişkilerde etkin rol üstlenen ve uzun yıllardır bu amaçla önemli çalışmalar yürüten Sofya Kütüphanecilik ve Bilişim Teknolojileri Üniversitesi Rektörü Prof.Dsc Stoyan Denchev, bir Türk Aşığı olduğunu ispatlayan söylemleriyle ve çalışmalarıyla dikkat çekmeyi başarmıştır. EJH