Beykent Okulları, Ankara'ya Gezi Düzenledi

Beykent Okulları, Ankara'ya Gezi Düzenledi
Özel Edirne Beykent Koleji ve Fen Lisesi öğrencilerine üniversiteleri ve çeşitli kültür miraslarını tanıtmak amacıyla Ankara’ya gezi düzenlendi.

Hacettepe, Gazi ve Orta Doğu Teknik Üniversitelerine düzenlenen tanıtım gezileri sırasında öğrenciler bu okullara ilişkin detaylı bilgi edindi. Öğrencilere, üniversite yaşamına heves duyacakları tanıtımlar yapıldı. Hacettepe Üniversitesi TEKNOKENT'i gezen öğrenciler, ilk elektrikli arabayı da yakından inceleme fırsatı buldu.

Anıtkabir, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Anadolu Medeniyetleri Müzesini de içine alan çok kapsamlı gezide öğrenciler, Anıtkabir’de saygı duruşu ile çelenk koyma törenine katılarak Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha saygıyla andı. Meclisleri ziyaret eden öğrenciler, eski ve yeni meclisleri karşılaştırma fırsatı buldu. Anadolu Medeniyetleri Müzesinde ise Kurtuluş Savaşı ve cepheler hakkında bilgi edindi.

beykent ankara2

Geziyi düzenleyen Beykent Okulları Tarih Öğretmeni Esme Aksu yaptığı açıklamada, "Atamızın huzuruna öğrencilerimizle tekrar çıkmak bizi çok duygulandırdı. Meclislerimizi gezerek onlarla ilgili bilgileri öğrencilerimize vermenin tarihi ve kültürel anlamda onlar için çok etkili olduğunu düşünüyoruz. Dünyanın sayılı müzelerinden biri olan Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde tarihimizi daha yakından tanıdılar. Üniversitelere yaptığımız gezilerle üniversiteli olmanın önemini daha iyi anlamış olduklarını düşünüyoruz." dedi.

 beykent ankara3 beykent ankara4