Binlerce Araç Geri Çağrıldı: Tesla'dan Beklenmedik Hata

Binlerce Araç Geri Çağrıldı: Tesla'dan Beklenmedik Hata
Elon Musk'ın Tesla'sı Çin'e sattığı 67 binden fazla 'Model X' ve 'Model S' aracı geri çağırmak zorunda kaldı. Sebebi ise 'bir üretim hatasından kaynaklanan güvenlik riskleri' oluşturması olarak açıklandı.Tesla'nın Çin'e...

Elon Musk'ın Tesla'sı Çin'e sattığı 67 binden fazla 'Model X' ve 'Model S' aracı geri çağırmak zorunda kaldı. Sebebi ise 'bir üretim hatasından kaynaklanan güvenlik riskleri' oluşturması olarak açıklandı.

Tesla'nın Çin'e sattığı Model X ve Model S araçların yazılımında ortaya çıkan hatanın, pil yönetim sistemini etkilediği ortaya çıktı. Bu sebeple tam 67.698 araç, geri çağırıldı.

2013-2020 Aralığında Satılan Araçlar Çağırıldı

Tesla'nın 25 Eylül 2013 ile 21 Kasım 2020 tarihleri arasında Çin'e sattığı toplam 67.698 adet Model S ve Model X araç geri çağırıldı. Çin Devlet Piyasa Düzenleme İdaresi tarafından yapılan açıklamaya göre, pil yönetim sistemini etkileyen yazılım problemleri nedeniyle gönderilen araçlarda güncelleme yapılması gerekiyor.

Emniyet Kemerinde de Problem Var 

Yapılan açıklamada pil yönetimini etkileyen yazılım sorununun yanı sıra emniyet kemerinde de sorun olduğundan bahsedildi. Bu sebeple bahsi geçen tarih aralığında üretilen araçların, yazılım güncellemesiyle birlikte hataların giderilmesi için çağırıldığı bildirildi.