Binlerce Kişi Edirne Sofrası'nda Buluştu

Binlerce Kişi Edirne Sofrası'nda Buluştu
Edirne Belediye Başkanlığı tarafından 10 bin kişilik sokak iftarı düzenlendi.

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından 10 bin kişilik sokak iftarı düzenlendi.

Edirne'de trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'nde düzenlenen 'Edirne Sofrası'nda 10 bin kişi bir araya geldi.

Sıcak havaya karşı önlem olarak su püskürtme sistemi ile serinletilen Saraçlar Caddesi'ndeki iftar programı Eski Cami Müezzini Veli Öztürk'ün Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı. Orucunu açan vatandaşlar Edirne İl Müftülüğü Duahanı Nuri Böcekbakan eşliğinde şükür duası etti.

edirnesofrasi1

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kadir Gecesi'nde tüm insanlığa barış ve huzur dilediğini söyledi. Dünyanın birçok yerinde meydana gelen terörün ve insanlığa karşı işlenen suçların da son bulmasını dileyen Gürkan, "Edirne Belediyesi olarak Kadir Gecesi'nde geleneksel sokak iftarının üçüncüsünü düzenliyoruz. Hem Edirnelilere hem de Kadir Gecesi vesilesiyle Edirne'ye gelen tüm yurttaşlarımızı Edirne sofrasında buluşturuyoruz. Allah tutulan oruçları kabul etsin. Önümüzde Ramazan Bayramı var. Ramazan Bayramı'nın dünyanın neresinde olursa olsun tüm insanlığa barış huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

edirnesofrasi2

İftara, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, Yunanistan Edirne Konsolosu Evi Charitidou, Batı Trakya'dan gelen soydaşlar, çeşitli kentlerden gelen vatandaşlar ve Edirneliler katıldı.

EdirneJetHaber Haber Merkezi