Bir Teknoloji Devinin Gelirleri Azaldı; Çareyi İşten Çıkarmakta Buldu

Bir Teknoloji Devinin Gelirleri Azaldı; Çareyi İşten Çıkarmakta Buldu
Çinli küçük ev aletleri, elektronik cihazlar ve cep telefonu üreticisi Xiaomi, gelirleri azaldı. Bu sebeple şirket, çalışanlarının yüzde 10'unun işine son vermeye hazırlanıyor.Finans ve ekonomi haberleri servisi Caixin'de yer...

Çinli küçük ev aletleri, elektronik cihazlar ve cep telefonu üreticisi Xiaomi, gelirleri azaldı. Bu sebeple şirket, çalışanlarının yüzde 10'unun işine son vermeye hazırlanıyor.

Finans ve ekonomi haberleri servisi Caixin'de yer alan habere göre, şirket küresel cep telefonu satışlarındaki düşüş ve iç piyasada azalan talep sebebi ile sene sonunda bazı iş operasyonları ile iş gücünde kesintilere gidecek.

Başkent Pekin'de merkezi bulunan Xiaomi, mevcut çalışan sayısının yüzde 10'unu oluşturan yaklaşık 3 bin 500 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor.

Xiaomi'nin gelirleri 3. çeyrekte yüzde 10 azalmış, şirket 1,5 milyar yuan (30 Eylül'deki kur karşılığıyla yaklaşık 209 milyon dolar) net zarar bildirmişti.

Mobil cihaz satışları üçüncü çeyrekte yüzde 11 azalırken, bu durum şirketin en önemli gelir kaynağı olan akıllı elektronik ve internet hizmetlerinde kayba sebep olmuştu.

Dünya çapında görülen ekonomik kriz ve yükselen enflasyon sebebi ile elektronik ürünlere olan talep azalıyor. Küresel cep telefonu satışları 2022 yılında yüzde 12,2 azalırken, satışların önümüzdeki sene de yüzde 2,9 azalacağı tahmin ediliyor.