Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat! Meteorolojiden Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı Geldi

Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat! Meteorolojiden Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı Geldi
Meteoroloji tarafından yapılan son güncel tahminlere göre, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu, Elazığ, Malatya,...

Meteoroloji tarafından yapılan son güncel tahminlere göre, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu, Elazığ, Malatya, Bayburt, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Hatay ve Afyonkarahisar'ın kuzey kesimlerinin yağışlı geçmesi bekleniyor.

Kıyı kesimler, Şanlıurfa çevreleri, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Marmara’nın doğusunun yağmurlu, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeği tahmin ediliyor.

Yağışların Batı Karadeniz kıyıları, Hatay çevreleri, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ve Sakarya’nın kıyı, Malatya’nın güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı öngörülüyor. Yer yer pus ve sis görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının Güneydoğu Anadolu'da 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde mevsim normallerinde olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Kuvvetli Yağışa Karşı Uyardı

Yağışların, Güneydoğu Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz kıyıları, Hatay çevreleri ve Sakarya’nın kıyı, Malatya’nın güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden tipi, buzlanma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Kuvvetli Rüzgara Karşı Uyardı

Rüzgarın, Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli ve fırtına (40-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği hatırlatıldı.