Bu İsmi Daha Önce Hiç Duymadınız! Vatandaşın Adını Duyanlar Şoke Oluyor

Bu İsmi Daha Önce Hiç Duymadınız! Vatandaşın Adını Duyanlar Şoke Oluyor
Amasya Suluova'da ikamet eden bir kişinin ismini duyanlar şaşırıyor. Bankalarda ve resmi kurumlarda karşılaştığı görevlileri bile şoke eden vatandaş, inandırmak için kimliğini hatta zaman zaman evlilik cüzdanını göstermek...

Amasya Suluova'da ikamet eden bir kişinin ismini duyanlar şaşırıyor. Bankalarda ve resmi kurumlarda karşılaştığı görevlileri bile şoke eden vatandaş, inandırmak için kimliğini hatta zaman zaman evlilik cüzdanını göstermek zorunda kaldığını ifade etti.

Suluova ilçesinde yaşayan bir kişinin ”Enson” olan ismini duyan şaşırıp kalıyor.

Enson Çoban adındaki vatandaş, ”Benden önce 6 kardeşim doğmuş. Doğduğumda komşularımız ‘Bu kadar çocuk yeter, en son bu olsun’ ifadelerini kullanmış. Ailem de bana ‘Enson’ ismini koymuşlar. Ama benden sonra bir kardeşim daha oldu” şeklinde konuştu.

67 yaşındaki Enson Çoban, adını ilk duyan herkesin şaşırdığını anlatarak şu ifadeleri kullandı:

”Türkiye’de adaşım yok, belki dünyada da yoktur. Gaziantep’te işlem yaptırmaya girdiğim bankada kimliğimde yazılı adıma inanamadılar. Evlenme cüzdanına kadar getirip çıkardık. Çalıştığım şantiyeden aldığım kimliği, ehliyetimi bile gösterdim. Öyle ikna oldular.”

İsmini Güzel Buluyor

Öte yandan Enson Çoban, kimsede bulunmadığı için ismini güzel bulduğunu bu yüzden değiştirmeyi hiç düşünmediğini ifade etti.

Enson Çoban’ın Suluova Belediyesi’nde bir işlemini yapan görevli, ismini duyduğunda ”Enson çok değişik bir isim. Biraz da yabancı isim gibi geliyor” dedi.