"Bu Kitapları Çalabilirsiniz"

"Bu Kitapları Çalabilirsiniz"
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, minibüs duraklarına kurulan mini kitaplıkları tanıttı.

Edirne'deki minibüs duraklarına kurulan mini kitaplıklarla ilgili konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan: "Dünyada hırsızlık olmayan tek şey kitap çalmaktır. Bu kitaplıklardaki kitapları çalabilirsiniz." dedi.

Vatandaşların kitap okuma alışkanlığını artırmak için Edirne Merkez'deki 20 minibüs durağına mini kitaplık kuruldu. Kitaplıkların tanıtımını yapan Belediye Başkanı Gürkan, ilk kitapları Edirne Belediyesi tarafından konduğunu ve duraklardaki kitaplıkların sayısını arttıracaklarını söyledi.

"EDİRNE ZATEN  OKUYAN BİR KENT..." 

Öğrencilerin buradaki kitapları alarak okuyacağını ve tekrar yerlerine bırakacağını anlatan Gürkan: "Dünyanın en değerli hazinesi bilgidir. Bilgi sahibi olabilmeniz için mutlaka okumanız gerekiyor. Okumanın en iyi yolu da dokunarak ve kokusunu alarak kitap okumaktır. Kentimizde hem okuma oranının yükseltilmesi hem de kentimizin entelektüel düzeyinin yükseltilmesi adına bu projeyi hayata geçirdik. Edirne zaten okuyan bir kent; bunu kitap fuarlarında görüyoruz. İnanıyorum ki bu proje şehrin bütün okurlarına, yazarlarına destek olacak." şeklinde konuştu.

DESTEK ÇAĞRISI

Bütün Edirnelileri projeye katkı vermeye davet eden Gürkan: "Okunmuş ve bir kenarda duran kitaplar hiçbir işe yaramaz. Vatandaşlarımız okumuş oldukları ya da bir kenarda duran kitapları bu kitaplıklara bırakırlarsa başkanalarının da okumasına yol açmış olurlar. Böylece bizim kitabımız onlarca hatta yüzlerce el değiştirerek birçok insana destek olmuş olur." dedi.

Gürkan, mini kitaplıkların tanıtımı esnasında üniversite öğrencisi Yaren Simitçioğlu'na Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Nutuk' isimli kitabını hediye etti. Simitçioğlu da bir öğrenci ve kitapsever olarak projeyi çok güzel bulduğunu söyledi.