Büfeli duraklar ihaleye çıkıyor

Büfeli duraklar ihaleye çıkıyor
Yap işlet devret modeli ile Keşan'a kazandırılacak büfeli durakların ihalesi gerçekleştirilecek. Keşan Belediyesi'nin 10 noktada kuracağı büfeli duraklar hem kent estetiğine hem de ekonomiye artı değer katacak.Yeni tip büfeli...

Yap işlet devret modeli ile Keşan'a kazandırılacak büfeli durakların ihalesi gerçekleştirilecek. Keşan Belediyesi'nin 10 noktada kuracağı büfeli duraklar hem kent estetiğine hem de ekonomiye artı değer katacak.

Yeni tip büfeli duraklarla ilgili açıklama yapan Keşan Belediye Başkan Vekili Nehir Gergin, örnek uygulamanın bir süredir Cumhuriyet Meydanı'nda bulunduğunu belirtti. Gergin, "Bu durakların sayısını artıracağız. Keşan için ticari anlamda güzel bir uygulama. Atıl durumda bulunan duraklarımızın bakımı ve güvenliğinin sağlanması anlamında bazı sorunlar yaşanıyordu. İşletecek olan vatandaşlarımız buradan geçimini sağlayacak. Hem istihdam yaratmış olacağız hem de duraklarımız işletmecinin kontrolünde olacak. Keşan Belediyesi olarak dezavantajı neredeyse yok denecek kadar az ve artısı çok olan bir uygulamayı hayata geçirmiş oluyoruz." dedi.

Belirlenen noktalarda 10 adet büfeli durak 10 yıllığına yap işlet devret modeli ile ihale edilecek. İhalenin son başvuru tarihi 2 Kasım olarak belirlendi. 3 Kasım 2020 Salı günü 10 adet büfeli durağın ihalesi gerçekleştirilecek. Detaylı bilgi veren Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı, "İhaleyi kazanan taraf ile 10 yıllık sözleşme imzalayacağız. İhaleyi kazanan büfeyi yaptıracak ve 10 yıl boyunca işletecek. Sözleşmesi sona erdiğinde büfeyi belediyemize devredecek. Devredilmesiyle birlikte yeniden ihaleye çıkarılacak. Kira başlangıçlarını minimal tuttuk. Aylık bazı noktalarda 500, bazı noktalarda 750, bazı noktalarda 1000 TL. Bu tip durakları önümüzdeki sezon Erikli ve Yayla'da da düşünüyoruz." şeklinde konuştu.