Bugün Hava Nasıl Olacak? Meteoroloji'den Pek Çok İle Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı Geldi

Bugün Hava Nasıl Olacak? Meteoroloji'den Pek Çok İle Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı Geldi
Meteoroloji tarafından yapılan son güncel değerlendirmelere göre ülke genelinin az ve parçalı bulutlu, kuzey ve doğusunun yer yer çok bulutlu, Doğu ve Orta Karadeniz kıyıları, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'nun batısı, Kastamonu'nun...

Meteoroloji tarafından yapılan son güncel değerlendirmelere göre ülke genelinin az ve parçalı bulutlu, kuzey ve doğusunun yer yer çok bulutlu, Doğu ve Orta Karadeniz kıyıları, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'nun batısı, Kastamonu'nun kıyı, Kahramanmaraş ve Osmaniye'nin doğu, Muş ve Erzurum çevreleri, Gümüşhane, Hatay, Sinop, Sivas, Bartın, Amasya ve Tokat'ın yağışlı geçmesi bekleniyor.

Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri, Muş, Tokat, Erzurum, Sivas, Bingöl, Erzincan ve Tunceli çevrelerinde hafif karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Bu Kilis ve Gaziantep çevrelerinde yağışların kuvvetli olacağı öngörülüyor. Gece ve sabah saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Hava Sıcaklıkları Nasıl Olacak?

Hava sıcaklığının güneydoğu kesimler ve batı bölgelerde 2 ila 5 derece yükselmesi, diğer yerlerde önemli bir değişiklik kaydedilmemesi ve Türkiye genelinde mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağışa Karşı Uyarı

Yağışların, Kilis ve Gaziantep çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek tüm olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği yönünde uyarı yapıldı.

Meteoroloji'den Kuvvetli Rüzgara Karşı Uyarı

Rüzgarın, Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiği için yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği hatırlatıldı.