Bulgaristan'daki yangın Türkiye sınırına dayandı, Edirne'de kriz merkezi kuruldu

Bulgaristan'daki yangın Türkiye sınırına dayandı, Edirne'de kriz merkezi kuruldu
Bulgaristan’ın güneydoğusundaki Hasköy bölgesinde başlayan ve rüzgarlı havanın etkisiyle yayılan orman yangının ülkemizi etkilememesi için gerekli önlemler alındı. Edirne'de kriz merkezi kuruldu. Yangın, Hamzabeyli sınır...

Bulgaristan’ın güneydoğusundaki Hasköy bölgesinde başlayan ve rüzgarlı havanın etkisiyle yayılan orman yangının ülkemizi etkilememesi için gerekli önlemler alındı. Edirne'de kriz merkezi kuruldu. Yangın, Hamzabeyli sınır kapısından Büyükismailçe köyüne kadar olan bölgenin karşı tarafında Bulgaristan sınır hattı boyunca 30 kilometre uzunluğundaki bir alanda devam ediyor.

Yangın belli yerlerde sınırımıza kadar ulaşmış olup alınan tedbirler neticesinde şu ana kadar Türkiye topraklarına sıçraması engellendi. Yangının yeni yayıldığı bazı bölgelerde ise sınır hattımıza uzaklığı 1,5 ile 3 kilometre arasında değişiyor. Önleme amaçlı olarak iş makinaları ile sınır hattı boyunca 32.6 km uzunluğunda güvenlik şeridi oluşturuldu.

Yangın nedeniyle Edirne Valiliği AFAD Müdürlüğü bünyesinde kriz merkezi kuruldu ve 24 saat esasına göre görev yapılıyor. Müdahale ve önleme çalışmaları için 9 kamu kurumundan 52 araç ve 204 personel olay yerinde görev yapıyor.