Bulgarlar Şimdi de Bu Afişi Konuşuyor!

Bulgarlar Şimdi de Bu Afişi Konuşuyor!
Edirne'deki giyim mağazasının hazırladığı afiş Bulgar medyasına haber oldu.

Edirne Belediyesinin hazırladığı yeni yıl kutlama afişlerinde Edirne'nin adının Adrianopolis ve Odrin olarak yazılması bir kesimin büyük tepkisini görmüş ve bu durum Yunan ve Bulgar medyasına yansımıştı. Şimdi de Edirne'de bir giyim mağazasının hazırladığı Bulgarca afiş Bulgar medyasına haber oldu.

Edirne'deki bir erkek giyim mağazası, hazırladığı Türkçe ve Bulgarca reklamlarda "Donunuza kadar veriyoruz" ve "до гащите ви даваме" ifadelerini kullandı. Türkçe karşılığı "Külot (don) bile veriyoruz" olan bu reklam, Bulgar medyasında yer buldu. 24rodopi.com sitesi konuyu esprili bir dille haberleştirdi ve gündeme taşıdı.

Bulgar medyasında yer alan haberde Edirne'nin Bulgar ve Yunan turistler için alışverişte bir numara olduğu belirtildi. Haberde; fotoğraftaki mankenin Bulgar rapçi Krisko'ya benzediğine vurgu yapılarak: "Reklam amaçlı mı yoksa tesadüf mü bilinmez ama..." dendi.

Bulgaristan'da 24rodopi.com'da çıkan haberde Bulgarcanın Edirne'deki reklam panolarında ve dükkanlarda yer almaya devam ettiği belirtildi. Haberde: "Takım elbise, gömlek, kravat, kemer, çorap, deri ayakkabı ve hatta külot 155 leva. Bunu şehir merkezinde tamamen Bulgarca hazırlanmış bir ilanda görüyoruz. Daha önce de yazdığımız gibi Edirne, Bulgarların hafta sonları için bir numaralı alışveriş noktası haline geldi. Türk lirasının değerinin düşmesiyle Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen turistler Edirne'de çamaşırdan mobilyaya kadar ihtiyaçlarını karşılıyor." dendi.


Kaynak: