'Çiftçi sayısı 10 yılda yüzde 53 azaldı'

'Çiftçi sayısı 10 yılda yüzde 53 azaldı'
Saadet Partisi Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ, SGK verilerine göre 2011 yılından 2021 yılına çiftçi sayısının yüzde 53 azaldığına dikkat çekti.Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verlierine göre 2011 yılında 1 milyon 122 bin...

Saadet Partisi Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ, SGK verilerine göre 2011 yılından 2021 yılına çiftçi sayısının yüzde 53 azaldığına dikkat çekti.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verlierine göre 2011 yılında 1 milyon 122 bin olan çiftçi sayısının 2021 yılında 530 bine kadar düştüğüne dikkat çeken Aladağ, "Açıklanan bu rakamlar, son 10 yılda çiftçi sayısının yüzde 53 azaldığını göstermektedir." dedi.

Yerli ve milli tarım politikalarının tek çıkış yolu olduğunu ifade eden Aladağ, "Geçtiğimiz günlerde Ankara Polatlı’da çiftçiler, gemilere ve yatlara verilen mazot fiyatlarına tepki gösterirken yatlara uygulanan indirimlerin çiftçilerin traktörlerine de verilmesini istedi. Ne kadar da haklı bir tepki! Üreticinin üretmesinin yolunu açmak, maliyetlerinin azaltılması için çaba göstermek hükumetlerin en önemli görevidir. Tarımda çözüm, ithalatta değil, üretimde aranmalıdır. Bu şartlarda üretmek neredeyse imkansız. Çiftçi üretimden vazgeçerse ne yapacaksınız?" şeklinde konuştu.

İktidarın her zaman yerli ve milli olmakla övündüğünü belirten Aladağ, "Saadet Partisi olarak soruyoruz; bu nasıl milli tarım politikası?" diyerek sözlerini tamamladı.