Çinliler Edirne'yi Keşfe Geliyor!

Çinliler Edirne'yi Keşfe Geliyor!
Çinli tur operatörleri ve medya kuruluşları Edirne'yi keşfetmeye geliyor.

Çin Halk Cumhuriyetindeki tur operatörleri ve medya kuruluşları Edirne Belediyesi tarafından Edirne'ye davet edildi. Çin'den gelecek 13 tur operatörü 25-26 Şubat tarihlerinde Edirne'de ağırlanacak.

'Edirne'yi Keşfet' programı kapsamında Çin'deki tur operatörleri ve medya kuruluşlarını Edirne'ye davet ettiklerini söyleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'nin Çinlilerin dikkatini çekmeyi başaracağını söyledi.

"10 yılda 10 milyon turist" hedefinde ilerlemeye devam eden Belediye Başkanı Gürkan, daha önce Hürriyet ve Posta gazeteleriyle gerçekleştirdikleri 'Edirne'yi Keşfet' programlarının ardından kentin kapılarını bu kez yabancı misafirler için açıyor.

'Hürriyet ile Keşfet' ve 'Posta ile Keşfet' programlarının yerli turistin dikkatini çektiğini belirten Gürkan, turist sayısında büyük bir artış yaşandığını dile getirdi.

Yeni hedeflerinin yabancı turistlerin dikkatini Edirne'ye çekmek olduğunun altını çizen Gürkan: "Çin Halk Cumhuriyeti tur operatörleri ve medya kuruluşlarını 25-26 Şubat tarihlerinde kentimizde ağırlayacağız. Çin'den gelecek 13 tur operatörünün katılım sağlayacağı programda Çinliler Edirne'nin tarihini, kültürünü, doğasını, müziğini ve eşsiz lezzetlerini yakından tanıma fırsatı bulacak." şeklinde konuştu.

2014 yılında göreve geldiğinde "5 yılda 5 milyon turist ve 10 yılda 10 milyon turist" hedefi koyduğunu, 2018 yılı istatistiklerine göre 5 yılda 5,5 milyon turist sayısının aşıldığını söyledi. Gürkan, 10 milyon turist hedefine adım adım yürüdüklerini belirterek: "Biz kentimize gönülden bağlandık, iddiamıza yürekten inandık. Hepimizin Edirnesi için çalışmaya devam ediyoruz." dedi.