Çorlu Belediye Başkanı Baysan, 23 Nisan'ı Kutladı

Çorlu Belediye Başkanı Baysan, 23 Nisan'ı Kutladı
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, yayınladığı mesajla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, yayınladığı mesajla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

Baysan, yayınladığı mesajda şu sözlere yer verdi:

"Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutladığımız 23 Nisan, Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı, Türk halkının egemenliğini ilan ettiği, milli tarihimizin başlangıcı ve tarihi bir dönüm noktasıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından başlatılan bağımsızlık mücadelesinin taçlandırıldığı ulus egemenliğine dayalı, tam bağımsız, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasının yolunu açan en önemli kilometre taşlarından biridir.

Dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı niteliğindeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız; barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin içtenlikle paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin ortak zeminde buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık eden evrensel bir bayramdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bu kutsal bayramı çocuklara armağan ederek, geleceğin yetişkinlerine verdiği önemi, onlara olan inancını ve güvenini göstermiştir. Şüphesiz ki, Cumhuriyetimizin her zaman genç ve dinç kalması, ülkemizin gelişip güçlenmesi, yetişen yeni nesillerin çabalarıyla mümkün kılınacaktır.

Ülkesini seven, tarihinin bilincinde, teknolojiyi takip eden, öz güveni yüksek ve kendi kararlarını kendi verebilen yeni nesillerimiz sayesinde ülkemizin daha aydınlık bir geleceğe ulaşacağına olan inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle sevgi dolu yürekleri ile bugüne anlam katan çocuklarımızın ve değerli vatandaşlarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor; sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

EdirneJetHaber Haber Merkezi