Çorlu Belediyesinde İşçilerin Mobbing İddiası

Çorlu Belediyesinde İşçilerin Mobbing İddiası
Çorlu Belediyesinde işçi haklarının gasp edilmeye çalışıldığı iddia edildi.

DİSK/Güvenlik-Sen İşçi Meclisleri tarafından yapılan açıklamada, Çorlu Belediyesi tarafından işçi haklarının gasp edilmeye çalışıldığı iddia edildi. Paylaşılan haber bülteninde 'Çorlu Belediyesinde hak gaspı ve mobbing devrede' başlığı yer aldı.

DİSK/Güvenlik-Sen İşçi Meclisleri tarafından yapılan açıklamada: "1 Mayıs'ta miting çalışmalarına destek veren Çorlu Belediyesi yöneticileri bir yandan da işçi haklarını gasp etmekten geri kalmadılar. 1 Mayıs öncesinde Çorlu Belediyesi şantiyesinde işçilerle toplantı yapan yöneticiler, 'Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' diyerek tehditler savurdular. Akabinde Çorlu Belediyesi şantiyesi kapısında işçiler giriş çıkış saatlerinde toplanarak hakaretler ve tehditler eşliğinde tutanaklar tutulmaya başlandı." dendi.

Açıklamanın devamında: "Yine 1 Mayıs sonrası güvenlik işçilerine haftalık izinlerinin 1 güne düşürüldüğünü bildiren belediye yöneticileri, tepki gösteren güvenlik işçilerine, personel eksiklerini bahane olarak gösterdiler. Anlaşılan o ki CHP'li belediyeler, sorunlarını klasik patron yöntemleriyle çözmeye alışmışlar. 1 Mayıs'ı işçi sömürüsü perdesi haline getiren patronlar, mücadeleci işçilerin yumruğunu yemeye de hazır olmalıdırlar." dendi.