Çorlu'daki Camilerde Ramazan Hazırlıkları Tamamlandı

Çorlu'daki Camilerde Ramazan Hazırlıkları Tamamlandı
Müftülük binasında basın mensuplarıyla buluşan Haliloğlu, ülkede Kovid-19 salgından sonra deprem sıkıntısının yaşandığını hatırlattı.Ramazan ayının bu sıkıntıların aşılmasına vesile olmasını isteyen Haliloğlu,...

Müftülük binasında basın mensuplarıyla buluşan Haliloğlu, ülkede Kovid-19 salgından sonra deprem sıkıntısının yaşandığını hatırlattı.

Ramazan ayının bu sıkıntıların aşılmasına vesile olmasını isteyen Haliloğlu, "Ramazan ayı geldi ve ilk teravih namazımızı ilçemizdeki camilerimizde kılacağız. Bizler, Diyanet İşleri Başkanlığımızın bizlere ilettiklerini sizlerle paylaşıyoruz. Bu yıl ramazan ayı temamız yardımlaşma ve dayanışma. Bizler ramazan ayı hazırlıklarımızı tamamladık. Camilerimizde gerekli temizlik ve düzenlemeleri yaptık." şeklinde konuştu.

Haliloğlu, ramazan ayı boyunca teravih, mukabele, iftar ve diğer programların süreceğini belirterek "Depremzedelerimize yönelik manevi danışmanlık hizmetlerimiz de ekiplerimiz tarafından sürdürülüyor. Depremzedelerimize, ayni ve nakdi yardımlarımızı iletiyor, onların yanlarında olduğumuzu unutturmamaya gayret gösteriyoruz." dedi.

Haliloğlu, Çorlu'daki cami sayısının az olduğunu dile getirdi.

İlçede 56 cami ve 175 din görevlisinin olduğunu aktaran Haliloğlu, "Bunların yanında 70 Kur'an kursu hocamız görev alıyor. İlçemizde nüfusa oranla cami sayımız az. 5 bin kişiye bir cami düşüyor. Ertuğrul Gazi Camisi'nin yapımı bitmek üzere." ifadelerine yer verdi.