Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Emekli maaşlarına 2.250 TL zam geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Emekli maaşlarına 2.250 TL zam geldi!
Emeklilere ödeme yapılacağına dair haberler ardı ardına geliyor! Cumhurbaşkanı tarafından emeklileri heyecanlandıracak bir müjde duyuruldu. Temmuz 2022 tarihinde yapılan emekli zamları sonrasında yeni bir zam daha yapılacağı...

Emeklilere ödeme yapılacağına dair haberler ardı ardına geliyor! Cumhurbaşkanı tarafından emeklileri heyecanlandıracak bir müjde duyuruldu. Temmuz 2022 tarihinde yapılan emekli zamları sonrasında yeni bir zam daha yapılacağı duyuruldu. Bu yeni zam enflasyon farkının emekliler üzerinde ki etkisini azaltmak için yapılacağı tahmin edilmektedir. Bu yeni zamdan SSK ve bağ kur emeklileri yararlanabilecek.

https://edirnejethaber.com/cumhurbaskani-erdogan-acikladi-emekli-maasi-en-dusuk-5-500-tl-10-000-tl/

2.250 TL Zam Bombası Geldi

2022 yılında emekli maaşlarına hem Ocak hem de Temmuz ayında zam yapılmıştır. Bu zam sonrası en düşük emekli maaşı 3.500 TL oldu. Bu yeni zam ile birlikte yeni en düşük emekli maaşı 5.750 TL olması beklenmektedir. Ancak zammın ne zaman geçerli olacağı ile ilgili henüz net bir bilgi verilmedi.

Önümüzde ki günlerde zam tarihleri ile ilgili resmi bir yazı beklenmektedir. Ancak ekonomi uzmanların tahminlerine göre yeni emekli maaşı zammı Kurban Bayramından sonra yapılacağı yönünde. Öte yandan 2.250 TL’lik emekli maaşı zammının haricinde önümüzde ki günlerde bir de bayram zammı yapılması beklenmektedir. Yine bu zam da hem SSK hem de bağ kur emeklileri için geçerli olması beklenmektedir. Zam için şartlar nelerdir?

Zam İçin Şartlar 

2.250 TL'lik yeni emekli maaşı zammından yararlanabilmek için emekli vatandaşların sağlaması gereken bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlardan en önemlisi emekli olunan yıldır. Emeklilik tarihi 2000 yılından sonra olan her emekli bu zamdan yararlanabilecek.

Öte yandan resmi zam duyurusu yapılana kadar emekli olan vatandaşlarda bu zamdan yaralanabilecek. Ancak resmi duyurudan sonra emekli olan vatandaşların zamlardan faydalanabilmesi ile ilgili henüz net bir bilgi bulunmamaktadır.

https://edirnejethaber.com/12-bin-tl-maas-kesin-refah-payi-ek-zam-ocak-2023-emekli-memur-zammi/