'Dalga mı Geçiyorlar' Dedirten Paylaşım

'Dalga mı Geçiyorlar' Dedirten Paylaşım
Ulaştırma Bakanlığının 'Uzunköprü' paylaşımına Çorlu tren kazasında hayatını kaybedenlerin aileleri tepki gösterdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Uzunköprü Tren İstasyonu’nun fotoğrafını paylaşarak, “İyi haftalar dileriz” paylaşımında bulundu. Çorlu Tren Katliamı’nda hayatını kaybedenlerin aileleri paylaşıma tepki gösterdi...

Odatv'den Hüreyra Oflaz'ın haberine göre; Ulaştırma Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Uzunköprü Tren İstasyonu’nun fotoğrafını paylaşarak, “İyi haftalar dileriz” paylaşımında bulundu. Çorlu tren kazasında hayatını kaybedenlerin aileleri paylaşıma tepki gösterdi. Gelen tepkiler üzerine Bakanlık ilgili tweet’i kaldırdı.

İşte kaldırılan o paylaşım:

8 Temmuz 2018 tarihinde Edirne’nin Uzunköprü ilçesinden İstanbul Halkalı seferini yapan TCDD treni Tekirdağ’ın Çorlu İlçesine bağlı Sarılar köyüne geldiği sırada tren raydan çıkarak devrilmişti. Tren katliamında 7’si çocuk olmak üzere 25 kişi hayatını kaybetmiş, 340 kişi de yaralanmıştı.

"BU İSTASYONDAN KALKAN TRENDE 25 İNSAN ÖLDÜ, UMRUNUZDA MI?”

Çorlu tren faciasında 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel’i ve eski eşi Hakan Sel’i kaybeden Mısra Öz Sel, Twitter hesabından Ulaştırma Bakanlığının paylaşımına tepki gösterdi. Sel yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Ölüme ve acıya saygı duymamak! Bu istasyondan kalkan trende 7’si çocuk 25 insan öldü! Umrunuzda mı? Bilinçli insan öldürmede başarılı olduğunuz kadar keşke sorumluluklarınızda da başarılı olabilseydiniz! Oğlum bu istasyonda yaşıyordu 8 Temmuz’da!”

"SİZİN HİÇ ÇOCUĞUNUZ ÖLDÜ MÜ?”

Mısra Öz Sel diğer bir paylaşımında Oğuz Arda Sel’in trene binmeden önce Uzunköprü Tren İstasyonu’ndaki çekildiği fotoğrafa Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ı etiketleyerek, “Bu tren istasyonu kaç ailenin canını yakıyor biliyor musunuz? Sizin hiç çocuğunuz öldü mü? Bilir misiniz evlat acısını? Bakın ölmeden önceki son hali! Sorumluları Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, TCDD, TCDD Taşımacılık. Siz umursayana, yargı işleyene kadar!!!” ifadelerine yer verdi.

"İNSANDA EDEP, TERBİYE, VİCDAN, AHLAK OLUR”

Tren faciasında Sena Köse’yi kaybeden Gürkan Köse, Twitter hesabından Ulaştırma Bakanlığının paylaşımına tepki gösterdi. Köse yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Tam da prensesimle en son vedalaştığım nokta... GÖRDÜKÇE İÇİM SIZLIYOR... İnsanda edep, terbiye, vicdan, ahlak olur... Tam 25 CAN'ın hesabı daha verilememiş, birde paylaşıma bakın. Sanki bizler suçluda onlar haklı buna terbiyesizlik ve vicdansızlık derim... GÜNAH BE... AYIP BE..”

Sosyal medyadan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına gösterilen diğer tepkiler ise şu şekilde: