Dedesini Acı Çekmesin Diye Kalbinden Bıçaklamış

Dedesini Acı Çekmesin Diye Kalbinden Bıçaklamış
Dedesi ile babaannesini bıçaklayarak öldüren ve halası ile kuzenini yaralayan katil zanlısı Oğuzhan Selçuk, dün çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı. Katil zanlısı torun ifadesi kan dondurur nitelikteydi. 

Dedesi ile babaannesini bıçaklayarak öldüren ve halası ile kuzenini yaralayan katil zanlısı Oğuzhan Selçuk, dün çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı. Katil zanlısı torun ifadesi kan dondurur nitelikteydi.

Pazar günü birlikte yaşadığı dedesi Zeynel Selçuk ve babaannesi Firdevs Selçuk'u bıçaklayarak öldürüp, halası Çiğdem Selçuk ve kuzeni Ali Barış Esendemir'i yaralayan katil zanlısı Oğuzhan Selçuk, dün çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı. İki gece poliste sorgulanan katil zanlısının verdiği ifadenin detayları dün ortaya çıktı. İnsanın kanını donduran Katil zanlısı torun ifadesinde, "İnançlarımız ve yaşamımız tersti. Bana zarar vereceklerini düşünerek bıçaklayarak öldürdüm. Dedem acı çekmesin diye bıçağına kalbine sokup öldürdüm." dedi.

ÖLMEMEK İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

Emniyetteki sorgusundan sonra dün Edirne Adliyesine çıkarılan 22 yaşındaki katil zanlısı, Cumhuriyet Savcısına verdiği ifadede cinayetten bir gün önce Selimiye Camii yakınlarındaki bir vakfın şubesine gittiğini orada iftar ve sahur yaptığını, geceyi 'Şaban Abi' olarak ifade ettiği bir kişinin evinde geçirdiğini, ertesi gün birlikte yaşadığı dedesi ve babaannesinin evine gittiğini, üzerini değiştirdikten sonra iftar ve sahur yaptığı vakfa motosikletle gitmek üzere yola çıktığını belirterek şunları söyledi: "Yol üzerindeki bir su birikintisinden üzerime su sıçrayınca eve döndüm. Büyük annem ve büyük babam evdeydi. Evden çıkmak üzereyken büyük babama şaka amaçlı 'Ne haber' diye sordum. Kendileri zaten beni sevmiyorlardı. Benimle tamamen ters inanış ve yaşayış biçimi içindeydiler. Olay esnasında bana kötü bir şekilde baktı, beni ikaz eder gibi bir tutumu vardı. Ben o sırada motosikletin anahtarını odada unutmuştum. Anahtar ile bir miktar para alıp 2-3 gün dışarıda kalma amacıyla evden çıkma düşüncesindeyken büyük annem ve büyük babamın bana zarar vereceklerini düşündüğümden öldürülmektense öldürmek daha iyidir ve benim dini inanışıma göre yeridir şeklinde düşünerek misvak soymakta kullandığım çakı bıçağı ile mutfakta bulunan büyük annemin neresine vurduğumu hatırlamıyorum, bıçakladım. Sonra dedemi mutfakta hatırlamadım yerlerinden bıçakla yaraladım. Daha sonra acı çekmemesi için kalbine bıçağı sokarak öldürdüm."

Daha sonra dışarı çıktığını bu sırada halası Çiğdem Selçuk ve kuzeni Ali Barış Esendemir'in geldiğini gördüğünü, halasının üzerine atlayarak bıçağı kendisinden almak istediğini belirten şüpheli şunları söyledi: "Çiğdem halamı sevmiyordum. Olay günü oğluyla birlikte bana zarar vereceklerini düşünerek öldürmek amacıyla halamı sırtından hatırlamadığım kez bıçakladım. Aslında şah damarını kesip öldürmeyi düşündüm sonra vazgeçtim. Ali Barış'ı da öldürmek amacıyla bıçakladım. Kaçıp elimden kurtuldular. İkisini de öldürmeyi amaçlamıştım. Sonra bıçağı yere bırakıp polisi beklemeye başladım. Daha sonra ellerimin kanlı olduğunu hatırladım ve internet kafede ellerimi yıkayıp polisi beklemeye başladım."

Şüpheli, ilaç kullanıp kullanmadığı sorulduğunda, "Bir ay öncesine kadar ilaç kullanıyordum. Bir ay önce ilaç kullanmayı bıraktım." karşılığını verdi.

Savcılık tarafından tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen katil zanlısı burada, "Üzerime atılan suçlamayı kabul ediyorum. Olay esnasında fazla ses ve gürültüye maruz kaldım. Stres altındaydım ve bu baskıya dayanacak durumum yoktu. Bu nedenle böyle bir olayı gerçekleştirdim. Apartmandan çıkarken de halam Çiğdem ve oğlu Ali Barış da üstüme geldiler. Ben de nefsi müdafaa amaçlı onlara saldırdım. Ben aslında şah damarlarını hedef aldım ama ölmediklerine göre denk gelmemiş” dedi. Şüpheli dosyadaki delil ve belgelerle ilgili olarak da “Aleyhime olanları kabul etmiyorum." dedi.

AVUKATINDAN ADLİ KONTROL TALEBİ

Katil zanlısı Oğuzhan Selçuk'un Edirne Barosu tarafından atanan avukatı ise "Müvekkilim hakkında TCK'nin 32'nci maddesinin uygulanma ihtimali vardır. Ceza hukukunun amacı ıslahtır ve bu tutuklamayla sağlanamaz. Kendisi hakkında ilgili maddenin gereği yerine getirilmelidir." diyerek şüphelinin adli kontrol kararıyla serbest kalmasını istedi. Ancak hakimlik katil zanlısı hakkında tutuklanmasına karar verdi. Oğuzhan Selçuk tutuklanarak cezaevine kondu.

TCK 32 NE DİYOR?

Avukatın müvekkili Oğuzhan Selçuk hakkında uygulanma ihtimali olan Türk Ceza Kanununun 32'nci maddesi suç işleyen akıl hastalarını konu alıyor. Madde şöyle diyor: "Akıl hastalığı nedeniyle, işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayamayan veya bu fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneği önemli derecede azalmış olan kişiye ceza verilmez. Ancak, bu kişiler hakkında güvenlik tedbirine hükmolunur." 

Kaynak: Gündem Gazetesi / İlkyaz Savaş