Denetimler Sıklaştırıldı

Denetimler Sıklaştırıldı
Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı İşyeri Denetim Birimi ve Zabıta ekipleri ramazan ayı nedeniyle fırınlara yönelik gerçekleştirdikleri denetimleri sıklaştırdı.

Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı İşyeri Denetim Birimi ve Zabıta ekipleri ramazan ayı nedeniyle fırınlara yönelik gerçekleştirdikleri denetimleri sıklaştırdı. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu'nun da eşlik ettiği denetimlerle fırınların vatandaşlara sağlıklı, hijyenik ve kaliteli ürünler sunması hedefleniyor.

Ekipler ciğerciler, lokantalar, imalathaneler, kafeler ve perakende satış mağazalarına yönelik gerçekleştirdikleri denetimlere unlu mamuller üreten fırınlarla devam etti.

Yıl boyunca gerçekleştirilen fırın denetimlerinin ramazan ayının gelmesiyle birlikte sıklaştırıldığını ifade eden Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu: "Edirne Belediyesi olarak ilk temel önceliğimiz denetimler sırasında işyeri sahiplerine eğitim vermek. Denetim sırasında onlardan neler beklediğimizi en ince ayrıntısına kadar anlatıyoruz. Edirne’de yaşayan tüm bireyler gibi bizler de fırınlardan ekmek alıyoruz. Hepimizin hayatının içinde olan fırınların halka hijyenik, sağlıklı gıda maddeleri sunmalarını sağlamak bizim için çok önemli." diye konuştu.

Gıda üretimi ve satışı yapan işyerleri sahiplerine ve çalışanlarına yönelik eğitimler de düzenlediklerini ifade eden Tanrıkulu: "Bu eğitimlerde garsonları, fırın çalışanlarını hijyen konusunda uyarıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu denetimler ve eğitimler meyvesini veriyor. Özellikle hijyen konusunda 9 yıl öncesiyle bugün arasında inanılmaz bir fark var. Ben burada esnafımıza, fırıncı esnafımıza teşekkür ediyorum. Tabi ki hatalı üretim yapan, yanlış üretim yapan fırıncı dostlarımızı da önce uyarıyoruz, eğitiyoruz, denetliyoruz. Ve eğer bizim istediğimiz noktaya gelmediyse de Edirne Belediyesince gerekli işlemler yapılıyor." dedi. EJH