Deprem Bölgesine Trakya'dan Ekipler Gönderildi

Deprem Bölgesine Trakya'dan Ekipler Gönderildi
Edirne'den ekipler bölgeye gitmek için hazırlıklarını tamamladı. AFAD, UMKE, 112 ve Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından 42 personel ve 4'ü ambulans 12 araç, bölgeye hareket etti.Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık...

Edirne'den ekipler bölgeye gitmek için hazırlıklarını tamamladı. AFAD, UMKE, 112 ve Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından 42 personel ve 4'ü ambulans 12 araç, bölgeye hareket etti.

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli depremden etkilenen illerde yaşayan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kentten arama kurtarma ve sağlık ekiplerinin bölgeye acil şekilde hareket ettiğini kaydeden Vali Kırbıyık, "Gün, birlik ve beraberlik günü. Yaralarımızı hep birlikte saracağız inşallah." dedi.

Kırklareli'nden Deprem Bölgesine Yardım

Kırklareli'nde AFAD İl Müdürlüğü binasında toplanan ekipler, deprem bölgesine hareket etmeden önce son hazırlıklarını yaptı.

Kırklareli Valisi Birol Ekici, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, AFAD verilerine göre 7,4 büyüklüğündeki depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kentten AFAD, UMKE, 112 ve Türk Kızılay Kırklareli Afet Müdahale Merkezi Müdürlüğünden 38 personel ve 2'si ambulans 12 araç, bölgeye hareket etti.

Tekirdağ'dan Deprem Bölgesine Yardım

Tekirdağ'dan da AFAD ekipleri bölgeye hareket etti. Vali Aziz Yıldırım, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Ülkemizde, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.4 büyüklüğündeki depremin yaşanmasının üzüntüsü içerisindeyim. Devletimiz tüm güçleri ile deprem bölgesinde arama ve kurtarma faaliyetlerini yürütüyor. Milletimize geçmiş olsun." denildi.