Depremi Fırsat Bilen Vicdansızlar Hakkında İnceleme Başlatıldı

Depremi Fırsat Bilen Vicdansızlar Hakkında İnceleme Başlatıldı
Türkiye, Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ili vuran depreme ağlarken vicdansız fırsatçılar da ortaya çıktı. Depremi fırsat bilip fahiş fiyat zammı yapan bazı otobüs firmaları ile depremzedelerin kullanımı için hayati...

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ili vuran depreme ağlarken vicdansız fırsatçılar da ortaya çıktı. Depremi fırsat bilip fahiş fiyat zammı yapan bazı otobüs firmaları ile depremzedelerin kullanımı için hayati öneme sahip eşyaları yüksek fiyata satan işletmeler hakkında inceleme başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, AŞTİ'de faaliyet gösteren bazı otobüs firmalarının, depremi fırsat bilerek bilet fiyatlarını 2-3 katına çıkardığı yönünde ihbarlar geldiği ifade edildi.

Depremden etkilenenlerin kullanımı için hayati öneme sahip çok sayıda eşyanın fiyatının da fahiş oranda yükseltildiği yönünde ihbarlar alındığı söylenen açıklamada, "İhbarlar üzerine, fiyatları etkileme, mal veya hizmet satımından kaçınma suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığımızca inceleme başlatılmış olup, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gerekli talimatlar verilmiştir" denildi.