"Dersim Demek Atatürk'ün Mirasına Hakarettir"

"Dersim Demek Atatürk'ün Mirasına Hakarettir"
'Tunceli Belediyesi' tabelasının 'Dersim Belediyesi' ibaresiyle değiştirilmesinin kabul edilmesinin ardından Edirne Ülkü Ocakları Başkanı Barış Gündoğdu bir açıklama yaptı.

Tunceli Belediye Meclisi'nde, belediye binasındaki 'Tunceli Belediyesi' tabelasının 'Dersim Belediyesi' ibaresiyle değiştirilmesinin kabul edilmesinin ardından açıklama yapan Edirne Ülkü Ocakları Başkanı Barış Gündoğdu: "Dersim demek, Atatürk'ün mirasına hakarettir." dedi.

Edirne Ülkü Ocakları Başkanı Barış Gündoğdu, açıklamasında şunlara yer verdi:

"TBMM'de 25 Aralık 1935'te kabul edilen 2885 numaralı 'Yeniden 9 kaza ve 5 vilayet teşkiline ve bunlarla 32 nahiyeye aid kadrolar hakkında kanun' ile Tunceli vilayeti kuruldu. Böylece cumhuriyetin ilk yıllarındaki Dersim, Tunceli oldu. Bu yüzden vilayetin ismi Dersim değil, Tunceli'dir! Dersim demek Atatürk'ün mirasına hakarettir."

"İSİM DEĞİŞTİRME İŞGAL PLANIDIR"

"Kominüst sözde belediye başkanı önce kendisini şirin gösterip belediye başkanı seçildi. Şimdi gerçek yüzünü göstermeye başladı. Şirinlikleriyle halkın gözünü boyayan zihniyetin asıl yüzü ortaya çıkmıştır. Komünizm bu millet, vatan ve bayrak için her daim tehlike olarak kalmıştır. Tarihimizde sıklıkla gördüğümüz isim değiştirme hareketleri her zaman işhal planları içinde yer almıştır. Atatürk'ten miras Tunceli ismi Dersim olamaz, olmamalıdır. İlin adını değiştiren zihniyet gün gelir ülkemizin adını değiştirmeye cüret eder. Bunun önü kesilmeli ve fırsat verilmemelidir.

Cumhuriyete karşı isyan eden Seyit Rıza'nın heykelinin dikilmesine gösterilen müsamahanın ileride böylesine bir hadsizliğe yol göstereceği öngörülmüştü fakat yetkili merciler tarafından önlem alınmamıştı. Türk vatanının bölünmez bütünlüğüne ve Türk milletiğinin birliğine yönelik hiçbir eylem müsamaha ile karşılanmamalı. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini vermiş olduğu ilimizin adını kim hangi hafle kalkıp da değiştirme kararı alır? Kim bu cüreti gösterebilir? Tunceli ifadesinin yerine Dersim yazılmasıyla ilgili karar yok hükmündedir, ayaklarımızın altındadır. Gereği de mutlaka yapılmalıdır. Türkiye'de resmi olarak Dersim ismiyle anılan bir vilayet yoktur, olamayacaktır. Tunceli Valisini göreve çağırıyor, böyle bir şarlatanlığa geçit vermeyeceğini temenni ediyorum."