Derya Eşme Dünya Üçüncüsü

Derya Eşme Dünya Üçüncüsü
Dünya Taekwondo Şampiyonasında mücadele eden Edirne Belediyespor Kulübünün milli sporcusu Derya Eşme, bronz madalyanın sahibi oldu.

Dünya Taekwondo Federasyonu (WTF) tarafından Kanada'da düzenlenen Gençler Dünya Taekwondo Şampiyonasına yaklaşık 100 ülkeden 900 civarında sporcu katılıyor. Şampiyonanın ilk gününde bayanlar 42 ve 44 ile erkekler 45 ve 48 kiloda müsabakalar yapılırken, Türkiye adına 4 sporcu mücadele etti. Şampiyonaya katılan Edirne Belediyespor Kulübünün milli sporcusu Derya Eşme, dünya üçüncülüğünün sahibi oldu.

Bayanlar 44 kiloda tatamiye çıkan Derya Eşme, ilk turu bay geçtikten sonra ikinci turda Ekvator'dan Kimberly Gonzalez'i 8-1, üçüncü turda Sırbistan'dan Miljana Stefanov’u 13-2, çeyrek finalde ise İspanya'dan Lorena Cabel Solaz’ı 6-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Kosta Rika'dan Maria Calderon’a normal süresi 4-4 biten müsabakada altın vuruşla mağlup olan Derya Eşme, bronz madalyanın sahibi oldu.

Şampiyonada ilk gün mücadele eden diğer sporcularımızdan bayanlar 42 kiloda Emine Göğebakan ile erkekler 48 kiloda Burak Aşık çeyrek final, 45 kiloda Enver Nazlı ise 2. turda elendi. Vancouver Başkonsolosu Anıl Bora İnan ve Konsolos Muavini Selçuk Çiçek de, müsabakaları yerinde takip etti ve milli takımımızla yakından ilgilendi.

Şampiyonanın ikinci gününde bayanlar 46 kiloda Hamiyet Toğan ve 49 kiloda Şüheda Nur Güler ile erkekler 51 kiloda Muhammed Talha Şen ve 55 kiloda Kemal Külük madalya mücadelesi verecek.

İKİ YILDA 3 TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU VE 2 DÜNYA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ

2015 yılında Yıldızlar yaş grubunda (12-14 yaş) yarışarak önce Türkiye Şampiyonu ve ardından Kore'de yapılan Yıldızlar Dünya Şampiyonasında Dünya 3’üncüsü olarak yıldızı parlayan Eşme, 2016 yılında ilk kez gençler (15-17 yaş) yaş grubunda yarışmaya başladı. Yaş gurubunun en küçüğü olmasına rağmen 2016 yılında Gençler yaş grubunda önce Liseler Arası Türkiye Şampiyonu ardından Gençler Türkiye Şampiyonasında aynı gün 7 maç kazanarak Türkiye Şampiyonu olan Eşme, Kanada’ da yapılan Gençler Dünya Şampiyonasında 44 kilo bayanlarda milli formayı temsil etme hakkı kazanmıştı.

Elde ettiği başarılarla Edirne'nin gururu olmaya devam eden Derya Eşme, "Bu başarılarımda büyük payı olan Belediye Başkanımız Recep Gürkan'a Kanada'dan selam ve sevgilerimi yollamak istiyorum. Onun bize verdiği büyük destek ve güven sayesinde son yıllarda ben ve Edirne Belediyespor'daki takım arkadaşlarım çok büyük başarılar elde ettik, bize olan güveni ve desteği devam ettikçe çok daha büyük başarılar elde edeceğiz ve şehrimizi gururlandırmayı sürdüreceğiz. Edirneme selamlar." dedi. EJH