Doludan zarar gören köyleri ziyaret ettiler

Doludan zarar gören köyleri ziyaret ettiler
Saadet Partisi Edirne İl Başlanı Ali Demirkıran ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri, doludan zarar gören köyleri ziyaret ederek geçmiş olsun temennisinde bulundular. Geçen hafta sonu yaşan dolu nedeniyle zarara uğrayan Merkez...

Saadet Partisi Edirne İl Başlanı Ali Demirkıran ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri, doludan zarar gören köyleri ziyaret ederek geçmiş olsun temennisinde bulundular. Geçen hafta sonu yaşan dolu nedeniyle zarara uğrayan Merkez ilçeye bağlı Kemalköy, Sarayakpınar, Uzgaç ve Eskikadın köylerini ziyaret eden Demirkıran ve beraberindekiler, köylerde üreticilerle ve muhtarlarla görüştü.

Köylüler; zararın özellikle hasadı yaklaşan arpa ve buğdayda, kısmen de ayçiçeğinde meydana geldiğini; Tarım Sigortasının uğradıkları zararın tamamını karşılaması gerektiğini ifade ettiler.

Üreticinin doludan zararının bazı yerlerde yüzde 70'e kadar çıktığına vurgu yapan Ali Demirkıran, "Özellikle salgının yaşandığı ve üretimin öneminin ortaya çıktığı bu dönemde çiftçinin mutlaka desteklenmesi ve zarara uğrayan çiftçilerden kesinti yapılmaması gerekir. Bu yıl hem ülkemiz hem de dünya üretimi için çok kritik bir yıldır. Ülkeler tarımsal ürünlerini satmak istememekte, öncelikle kendi vatandaşları için ayırma gayreti içindedir. Bu nedenle para ile bile tarımsal ürün bulmak güçleşmektedir. Böyle bir durumda üreticilerimizin şehrimizde yaşanan dolu afeti ve buna benzer zararlarının hiçbir kesintiye tabi tutulmadan tam olarak verilmesi gerekir. Yapılan zarar tespitlerinin şirketlerin baskısı ile değil, üretimin önemini anlamış bir devlet adamı zihniyeti ile yapılmasını bekliyoruz. ‘Ne kadar az ödersek o kadar iyi’ anlayışı yerine üreticinin hakkını alması için gayret göstermenin öneminin anlaşılmasını ve gereğinin yapılmasını bekliyoruz." dedi.