Drogba Müslüman Oldu

Drogba Müslüman Oldu
Emekli futbolcu Didier Drogba Müslüman oldu. Kısa süre önce ünlü vaiz Dr. Muhammed Salah’ın sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı görseller gündeme oturdu.Drogba’nın Müslüman Olduğu AnlarTürkiye’nin ünlü vaizi...

Emekli futbolcu Didier Drogba Müslüman oldu. Kısa süre önce ünlü vaiz Dr. Muhammed Salah’ın sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı görseller gündeme oturdu.

Drogba’nın Müslüman Olduğu Anlar

Türkiye’nin ünlü vaizi Dr. Muhammed Salah’ın resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Didier Drogba’nın dua ettiği görüldü. Dr. Muhammed Salah'ın yaptığı paylaşım:

Drogba Kimdir?

Tüm dünyanın evrensel sporu olarak bilinen futbol da en başarılı futbolcular her zaman ön plana çıkmıştır. Dünyaca ünlü futbolcu Didier Drogba’da dünyanın en başarılı sporcuları arasında yer almayı başarmıştır. Drogba olarak bilinen ama tam adı Didier Yves Drogba Tebily olan başarılı futbolcu 1978 yılında Fildişi Sahili’nin Abican kentinde doğdu. Bir dönem Galatasaray’da forma giyen Drogma, 189 boyunca santrafordur.

2012-2013 ve 2013 ile 2014 yılları arasında Galatasaray’da forma giyen Drogba, ilk olarak futbola 1989 yılında Abbeville alt yapısında başladı. Daha sonra Vannes, Levallois ve Le Mans gibi futbol takımlarında forma giydi. 2004 ile 2012 yılları arasında Chelsea’da oynayan ve burada toplam 226 maça çıkarken 100 gol atma şansı bulan Drogba, Galatasaray’da ilk kez Akhisar ile maç yaptı ve 1 gol atarak 1 de asist yaptı. Galatasaray’da nemli başarılara imza atan Drogba kulüp takımlarında toplam 685 maça çıktı. Kulüp takımlarında toplam 685 maça çıkan Drogba, bu maçlarda 300 gol atarken 114 asist yaptı. Futbol kariyerini 40 yaşında sonlandıran Drogba Afrika’da iki kez yılın oyuncusu seçildi.