Duruşmada Eski Eşine Evlenme Teklifi Etti

Duruşmada Eski Eşine Evlenme Teklifi Etti
Geçen yıl 15 Temmuz'da yaşanan askeri darbe girişimine Edirne'de katıldıkları gerekçesiyle üçer kez ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanan biri eski general 22 askerin duruşmasına dün devam edildi.

Geçen yıl 15 Temmuz'da yaşanan askeri darbe girişimine Edirne'de katıldıkları gerekçesiyle üçer kez ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanan biri eski general 22 askerin duruşmasına dün devam edildi. Sanıkların suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini istediği duruşmada tutuklu bir sanık eski eşine duruşma sırasında evlenme teklifi etti.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ / PDY) 15 Temmuz'daki darbe askeri girişiminde rol aldıkları gerekçesiyle bir kısmı Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edilen eski 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Hidayet A. dahil 8'i tutuklu 22 asker hakkında Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesinde üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükumetini ve yasama organını ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs", "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlarından açılan davanın dünkü celsesinde son olarak tutuklu sanıklardan Oğuzhan Ç. ifade verdi.

SEGBİS İLE KATILDILAR

Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Tuğgeneral Hidayet A.'nın yanı sıra, tutuklu sanıklar Bülent Y., Ali S., Ramazan A., Ekrem T., Oğuzhan Ç., bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Kocaeli'de tutuklu bulunan sanıklar İsmet S. ve Kağan K. ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle duruşmaya bağlandı.

"BAĞIMI TAMAMEN KOPARMIŞTIM"

Gündem Gazetesinden İlkyaz Savaş'ın haberine göre; emir komuta zincirine göre altlarda bulunduğunu ifade eden Oğuzhan Ç.: "Üstlerimden aldığım emirleri uyguladım." dedi. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirten Oğuzhan Ç., Hakkari Şemdinli’de hudut karakolunda görev yapmaktayken göz altına alındığını, Edirne’ye getirildiğinde savcılıktaki sorgusunda geçmişte cemaat denilen yapıda yer aldığının tespit edildiğini ve isterse geçmişten bildiği isimleri vererek devletine yardımcı olabileceğinin söylendiğini ifade eden Oğuzhan Ç.: "Geçmişte bu yapı içerisinde bulunmuştum fakat daha sonra yapının kendi içerisindeki insanlara yaptığı dayatmacı ve baskıcı hareketleri görünce ayrılmaya karar verdim. Devletime yardımcı olmak ve etkin pişmanlıktan faydalanmak için isimleri teşhis ettim." dedi.

15 Temmuz’un iyilik hareketi diye gösterilen bir yapının nasıl bir savaş makinesine dönüştüğünü gösterdiğini ifade eden Ç.: "15 Temmuz darbe girişimiyle ilgi hiç kimseden emir veya talimat almadım." diye konuştu.

5 aydır tutuklu olduğunu söyleyen Oğuzhan Ç.: "2014 yılından sonra bağımı tamamen kopardığım açık bir şekilde görülmelidir. Belirttiğim pişmanlığım göz önünde bulundurularak, tahliyemi talep ediyorum." şeklinde konuştu.

"BENİMLE EVLENİR MİSİN?"

Mahkeme heyeti, sanık savunmalarının ardından sanık ve avukatların taleplerini dinlemeye geçti. Tutuklu yargılanan Bülent Y., 12 aydır tutuklu olduğunu belirterek tayinle Süloğlu’na gelme sebebinin eski eşi olduğunu söyledi. Bülent Y.: "Kendisi arkada oturuyor. Bu süreçte bana çok destek oldu. Umarım bu süreç işe yarar. Kendisini seviyorum." dedi. Bülent Y., daha sonra arka sıralara dönerek eski eşine mahkeme huzurunda "Benimle evlenir misin?" diyerek evlenme teklif etti. Mahkeme salonunda bulunan izleyiciler de alkışlarla Bülent Y.'ye destek oldu.

"KIZIM CEZAEVİNDE ÇALIŞTIĞIMI SANIYOR"

Ekrem T.: "Ben 15 Temmuz gecesi bir sivrisineğe bile zarar vermedim. İki kızım var. 7 yaşındaki kızım benim cezaevinde çalıştığımı sanıyor. Bir yaşındaki kızım ilk defa parmaklıklar ardından bana 'baba' dedi." şeklinde konuşarak tahliyesini talep etti.

Tutuksuz yargılanan üsteğmen İlhan P. de sadece iki kişinin duygusal kurgularıyla suçlandığını belirterek: "Evlenmek istediğim bir var. Artık bu sürecin bana zarar vermesini istemiyorum. Beraatımı talep ediyorum." dedi.

TAHLİYE İSTEDİ

Tuğgeneral Hidayet A. kendisi hakkında bir şey söylemeyeceğini belirterek: "Buradaki arkadaşlar masum ve suçsuzdurlar. Size güvenip savunmalarını samimi bir şekilde yaptılar. Sizden vicdanınızın sesini dinleyerek karar vermenizi istiyorum. Adaletli bir karar vereceğinizi diliyorum. Buradaki tüm arkadaşlar devletine güveniyor. Ben kendi şahsım ve arkadaşlarım için tahliyemi talep ediyorum." dedi.

İLERİ BİR TARİHE BIRAKILDI

Diğer sanık ve avukatlarının taleplerinin ardından duruşma savcısı sanık savunmalarının ve taleplerinin incelenmesi için süre istedi. Mahkeme heyeti bu nedenle duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. EJH