E-Devlet Kullanıyorsanız Başvuruyu Kaçırmayın! Öğrencilere Kırtasiye Yardımı Verilecek

E-Devlet Kullanıyorsanız Başvuruyu Kaçırmayın! Öğrencilere Kırtasiye Yardımı Verilecek
2022-2023 eğitim öğretim dönemi, 12 Eylül itibariyle başladı. Yeni dönemin başlamasıyla birlikte, kırtasiye masrafları da birikirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı velilere yardımcı olmak için kırtasiye yardımını açıkladı....

2022-2023 eğitim öğretim dönemi, 12 Eylül itibariyle başladı. Yeni dönemin başlamasıyla birlikte, kırtasiye masrafları da birikirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı velilere yardımcı olmak için kırtasiye yardımını açıkladı. Kırtasiye yardımı ile ailelere 1.300 TL ödeme sağlanacak.

Kırtasiye Ödemeleri Kimlere Verilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hane içerisinde aylık ortalama net geliri, asgari ücretin 1/3'nün altında olan ailelere, kırtasiye ödemesi sağlayacak.

Kırtasiye Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

Kırtasiye ödemeleri, yılda bir defaya mahsus olmak üzere 1 Eylül - 31 Aralık tarihleri arasında, Yükseköğretim Kurulu ve Milli Eğitim Bakanlığı sitemlerinde öğrenim durumuna ve seviyesine göre tespit edilen hak sahiplerine toptan ödenecek.

Kırtasiye Yardımı Başvuru Ekranı

Kırtasiye yardımı için başvurular E-Devlet üzerinden alınıyor. Dar gelirli aileler, E-Devlet sisteminde yer alan 'Eğitim Öğretim Yardım Talebi' başlığı altında başvuruda bulunabilirler.