Eceabat Belediye Başkanından Anlamlı Hediye

Eceabat Belediye Başkanından Anlamlı Hediye
Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a Selimiye Camii'nin ahşaptan yapılmış olan minyatürünü hediye etti.

Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camii'nin ahşaptan yapılmış olan minyatürünü hediye etti.

Eceabat Belediyesinde bulunan minyatür Selimiye Camii'ni hediye eden Ejder, "Size, Edirne’ye çok yakışacağını düşündüğümüz bir hediye getirdik. Edirne demek, Mimar Sinan demek; Edirne demek Selimiye Camii demek. Bir sanatçı tarafından yapılan ve bize hediye edilen minyatür Selimiye Camii'nin asıl yerinin Edirne olduğunu düşündük. Selimiye Camii, Edirne'nin bir parçası." dedi.

Kendisine yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise, "Üç kıtaya yayılan Osmanlı İmparatorluğunun büyük mimarı; Mimar Koca Sinan'ın 'ustalık eserim' dediği Selimiye Camii, aynı zamanda UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alıyor. Selimiye Camii, Edirne ile özdeşleşmiş dünyanın en güzel yapılarından biridir. Bugün Edirne deyince herkesin aklına Selimiye Camii; Selimiye Camii deyince de Edirne’de gelir." şeklinde konuştu.

Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder'e teşekkür eden Gürkan, "Edirne Belediyesi olarak bizlere takdim ettiğiniz hediyeyi en iyi şekilde değerlendireceğiz. Edirne Belediyesi olarak kentimizin turizm potansiyelini arttıracak birbirinden değerli projeler geliştirdik. En kısa zamanda hayata kazandıracağımız bu projelerle Edirne’ye gelen 3 milyon turist sayısını 10 milyona çıkartmak gibi bir hedefimiz var. Mimar Sinan ve Selimiye Camii bizim için çok önemli ve çok değerli bir emanet." dedi.

Gürkan, Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder'e Mimar Sinan'ın dünyada bulunan 99 eserini Edirne'de buluşturacak olan "Mimar Sinan'ın Eserleri Parkı" ile ilgili bilgiler verdi. Gürkan, Ejder'e, "Yemiş Kapanı Hanı Kurtarma Kazısı" ve Selimiye'nin çevresini değiştirecek olan "Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi"ni de anlattı.

EJH