Edirne Belediye Bandosu, Bulgaristan'da Panayıra Katıldı

Edirne Belediye Bandosu, Bulgaristan'da Panayıra Katıldı
Edirne Belediye Bandosu, Bulgaristan'ın Krumovgrad Belediyesinin düzenlediği Geleneksel Seyit Baba Panayırına katıldı.

Edirne Belediye Bandosu, Bulgaristan'ın Krumovgrad (Koşukavak) Belediyesinin düzenlediği Geleneksel Seyit Baba Panayırına katıldı.

Bulgaristan'da Totaliter rejimin çökmesinin ardından her yıl yeniden kutlanmaya başlanan Geleneksel Seyit Baba Panayırı etkinliklerine, Türkiye'den Edirne Belediye Bandosu da katıldı. Krumovgrad (Koşukavak) Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe Belediye Bandosu, özel davet üzerine gitti.

Krumovgrad Belediyesinin kadın belediye başkanı Sebihan Mehmed, Bulgaristan'ın Kırcaali iline bağlı Koşukavak Beldesinin Türklerin yoğun olarak yaşadığı bir şehir olduğunu belirtti. Mehmed, Seyit Mehmet Ağa (Seyit Baba)’nın bölgede yaşamış olan bir Osmanlı Komutanı olduğunu ifade etti. Geleneksel Seyit Baba Panayırının en son komünist rejimin Türkler üzerinde gerçekleştirdiği insanlık dışı Bulgarlaştırma Sürecinin başlamasından bir yıl önce 1983'de yapıldığını ve Bulgaristan’da Totaliter rejimin çökmesinin ardından da yeniden her yıl kutlanmaya başlandığını belirtti.

Etkinlikte, Edirne Belediye Bandosu konseri ile coşan Koşukavaklılar, Edirne Belediye Bandosunun müzikleri eşliğinde gönüllerince eğlendiler. Konser sonunda, Krumovgrad Belediye Başkanı Sebihan Mehmed, bölge halkı için önemli bir panayır olan Geleneksel Seyit Baba Panayırı’na katılan Edirne Belediye Bandosuna teşekkür ederek, Bando Şefi Süleyman Uysal aracılığıyla, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a teşekkürlerini ve Edirnelilere selamlarını gönderdi. EJH