Edirne Belediyesi, Xining Belediyesi ile kardeş şehir oldu

Edirne Belediyesi, Xining Belediyesi ile kardeş şehir oldu
Edirne Belediyesi, Çin Halk Cumhuriyeti Qinghai Bölgesi Xining Belediyesi ile kardeş şehir oldu.Çin'in Xining şehrinde düzenlenen 2022 Qinghai Ekolojik Medeniyetler Uluslararası Değişim ve İşbirliği Forumu'nda Edirne Belediyesine...

Edirne Belediyesi, Çin Halk Cumhuriyeti Qinghai Bölgesi Xining Belediyesi ile kardeş şehir oldu.

Çin'in Xining şehrinde düzenlenen 2022 Qinghai Ekolojik Medeniyetler Uluslararası Değişim ve İşbirliği Forumu'nda Edirne Belediyesine de yer verildi. Programda Xining Belediye Başkanı Kong Lingdong ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın konuşmalarının ardından kardeş şehir protokolünü imzalamaları video ile katılımcılara sunuldu.

Edirne Belediyesi ile Çin'in Xining Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. Xining Belediye Başkanı Kong Lingdong, iki şehir arasında kardeş şehir anlaşmasının imzalanmasının büyük bir mutluluk olduğunu belirterek, "Umuyorum 2022 Qinghai Ekolojik Medeniyetler Uluslararası Değişim ve İşbirliği Forumu üç nehrin buluştuğu yerde de eko uyumlu yaşamı tam başarı ile destekleyecektir." dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da, kardeş şehir ilişkilerinin her iki şehrin halkına hayırlı olmasını dileyerek, "Edirne'den Xining Belediye Başkanı ve halkına bundan sonra sürdüreceğimiz ekonomi, kültür, sanat, spor ve tüm alanlardaki karşılıklı ilişkilerde en derin selam ve saygılarımızı gönderiyoruz." diye konuştu.

Ayrıca, Edirne Belediyesi ve Xining Belediyesi 2014 yılı Kasım ayında Edirne’de bir araya gelerek Dostluk ve İşbirliği Memorandumu imzalamışlardı.

Xining hakkında

Çin'in batısındaki Qinghai eyaletinin başkenti ve Tibet Platosu'ndaki en büyük şehri olan Xining, Dongguan Camii ve Ta'er Manastırı da dahil olmak üzere Müslümanlar ve Budistler için dini öneme sahip yerlere sahiptir. Huangshui Nehri vadisinde yer alan şehrin nüfusu 2,5 milyona yakındır.