Edirne Belediyesinden 'Sokak Hayvanları Barınağı' Açıklaması

Edirne Belediyesinden 'Sokak Hayvanları Barınağı' Açıklaması
Edirne Belediyesinden yapılan açıklamada, sokak hayvanları barınağıyla ilgili olarak öne sürülenlerin hiçbirinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Son günlerde sıkça konuşulan konulardan biri Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı olmuştu. Birçok vatandaş, sosyal medya hesaplarından Edirne'de sokak hayvanları barınağında karma aşı bulunmadığını, bu yüzden hayvanların öldüğünü, konuyu Twitter üzerinden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a ilettiklerinde Gürkan tarafından engellendiklerini belirtmişti. Edirne Jet Haber WhatsApp Haber İhbar Hattına da konuyla ilgili birçok mesaj gelmişti.

Bugün konuyla ilgili olarak Edirne Belediyesinden kamuoyu duyurusu paylaşıldı. Edirne Belediyesinin açıklamasına göre öne sürülen hiçbir şey gerçeği yansıtmıyor. Edirne Belediyesinden yapılan açıklamada; "öne sürülenlerin provokasyon amaçlı olduğunun çok belli olduğu" belirtildi.

Edirne Belediyesinden yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

"Son günlerde sosyal medya üzerinden Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı ile ilgili gerçeği yansıtmayan paylaşımlar yapılmaktadır. Provokasyon amaçlı olduğu çok belli olan bu paylaşımlar, Edirne Belediyesinin sokak hayvanları için gerçekleştirdiği özverili çalışmaları karalamaya yöneliktir.

25 Haziran Pazar günü nöbetçi teknisyenlerimizin vardiya değişimi sırasında barınağımıza zifte bulanmış bir kedi getirilmiştir. Kediyi tedavisi için barınağa bırakmayı reddeden vatandaşlar, sadece fikir danışmak için geldiklerini belirtip bekçimiz ile birlikte temizliğini sağlamışlardır. Bu ziyaret esnasında hasta sokak hayvanlarının bulunduğu bölüme giden vatandaşlar, onların video ve fotoğraflarını çekerek hayvanlarla ilgilenilmediğini iddia etmişlerdir. Bayramın birinci ve ikinci günü acil vakalar için özel kliniklerle anlaşılmış olup, birçok sokak hayvanının tedavisi oralarda ve barınağımızda gerçekleştirilmeye devam edilmiştir.

Sosyal medya üzerinden hakarete varan paylaşımlar yapan Barış Şengün isimli vatandaş Sokak Hayvanları Barınağımızdan sorumlu Başkan Yardımcımız Ertuğrul Tanrıkulu tarafından iddialarla ilgili gerekli incelemeyi yapmak üzere barınağa davet edilmiştir. bayramın 2. günü sabah 07:00 - 10:30 saatleri arasında Barış Şengün’ü barınakta bekleyen Tanrıkulu, yapıcı ve ilgili tavrına rağmen Barış Şengün’ün gerçeği yansıtmayan beyanlarına maruz kalmıştır. Bayramın 3. gününde de aynı şekilde provokasyonlarına devam eden Barış Şengün gecenin ilerleyen saatlerinde barınağa gelirse can güvenliğinin tehlikeye gireceğini iddia ederek, basın mensupları ve emniyet güçleri çağrıldığı takdirde oraya geleceğini beyan etmiştir. Ertuğrul Tanrıkulu bu beyan üzerine gece saat 03:00 civarında barınağa giderek basın mensupları ve Jandarma ekipleri ile barınakta Barış Şengün’ü beklemeye başlamıştır. Barış Şengün’e sosyal medya üzerinden kendisini beklediklerini iletmiş olsa da hiçbir cevap alamamış, 1 buçuk saat bekledikten sonra oradan ayrılmıştır. Hiçbir yapıcı tavrı olamayan tamamen provokasyona yönelik bu linç girişimi büyük bir özveri ile görevlerini yerine getiren barınak çalışanlarının motivasyonunu düşürmüştür. Edirne Belediyesi şeffaf ve katılımcı bir anlayışla tüm STK'lar ile birlikte çalışmalarını sürdürmektedir. Müfettişliğe ve veterinerliğe soyunan Barış Şengün isimli vatandaş hiçbir olumlu çağrıya kulak vermeyip asıl niyetini açıkça ortaya sermiştir. Konudan habersiz hayvanseverlerin de duygularını sömürerek, belediyemizi zor durumda bırakmak yegane amacıdır. Bu tavrı barınaktaki hayvanlara yardımcı olmayacağı gibi, çalışanlarımızın gayretli çalışmalarına da asla engel olamayacaktır. Trakya’nın en iyi hayvan barınağı olarak aynı kararlılıkla sokak hayvanlarımızı yaşatma çabamız devam edecektir. Tüm hayvanseverlerimizi sosyal medya üzerinden provokasyonlarına devam eden bu şahıslara itibar etmeyip, gerçekleri kendi gözleri ile görmeleri için barınağımızda davet ediyoruz." 

VATANDAŞLAR AÇIKLAMAYI KABUL ETMİYOR

Edirne Belediyesinden yapılan açıklamada; iddia edilenlerin gerçeği yansıtmadığının belirtilmesine rağmen barınakta karma aşı bulunmadığı gibi iddialar hakkında açık bir şekilde yalanlama yapılmamış olması dikkat çekti. Ayrıca bazı vatandaşlar belediyenin açıklamasını kabul etmeyerek sokak hayvanları barınağının içler acısı bir durumda olduğunu belirtiyor. EJH