Edirne Belediyespor’lu Derya Eşme Türkiye Şampiyonu!

Edirne Belediyespor’lu Derya Eşme Türkiye Şampiyonu!
Edirne Belediyespor’un sporcusu Derya Tekman Marmaris’te düzenlenen Türkiye Tekvando Şampiyonasında Türkiye Şampiyonu oldu.Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlenen 71 ilden 1963 sporcunun katıldığı Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda...

Edirne Belediyespor’un sporcusu Derya Tekman Marmaris’te düzenlenen Türkiye Tekvando Şampiyonasında Türkiye Şampiyonu oldu.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlenen 71 ilden 1963 sporcunun katıldığı Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda Edirne Belediyespor’u 41 kilo bayanlar kategorisinde temsil eden Derya Eşme, Türkiye Şampiyonu oldu.

Sıkletinde 91 sporcu bulduğu Derya Eşme, aynı gün içerinde yaptığı ve tamamını kazandığı 7 maç sonucunda mutlu sona ulaştı. Yarı final ve Final maçları da dahil olmak üzere yaptığı 7 maçın 6’sını sayı nakavtı ile (12 sayı fark) kazanan Derye Eşme sadece 5.tur maçını yani madalya maçını 15-10 kazandı.

Edirne’ye Türkiye Şampiyonluğunu getiren Edirne Belediyespor'un sporcusu Derya Eşme, bu başarısı ile haziran ayının ilk haftası yapılacak olan milli takım seçmesine davet edildi. Milli takım seçmesinde de birince olması halinde Derya Eşme, 2 - 5 Temmuz 2015 tarihlerinde Fransa’nın Strazburg şehrinde yapılacak olan Yıldızlar Avrupa Taekwondo Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek.

Yarışmanın ardından basına açıklama yapan şampiyon taekwondocu Derya Eşme  şunları söyledi: “Olimpik bir branş olan Taekwondo'da Türkiye Şampiyonu olmak çok zor, çünkü çok fazla sayıda ve güçlü sporcularla çok maç yapmak zorundayız. Bunun bilincinde hazırlanıyoruz her maça. Bu Türkiye Şampiyonasında da bu bilinçle hazırlandım. Arkamda yıllardır beni yetiştiren, çok güvendiğim, antrenman metodları ve taktik bilgilerle beni daha önce iki kez Türkiye 2.si yapan hocam Metin Eşme, her an başarımız için koşuşturan yardımcı antrenörümüz Raif Yılmaz,  her maçımda kalpten destekleyen, şampiyon olduğumda tribünden atlayarak yumak oluşturan takım arkadaşlarım, belediyeden abimiz Altan Güzelli varken kendimi çok güçlü hissettim. Türkiye Şampiyonu olacağıma inanmıştım ve bu inançla yarı final ve final maçları da dahil yaptığım 7 maçın 6’sını sayı nakavtı ile (12 sayı fark) kazandım. Bu tam bir ekip başarısı. Ayrıca kulübüm Edirne Belediyespor ise bize maddi manevi büyük destek vererek takımın başarıya ulaşması için her şeyi yapıyor. Bu büyük başarıda bizden desteğini hiç esirgemeyen Belediye Başkan Yardımcısı ablam Çiğdem Gegeoğlu’na Belediye Başkanımız sayın Recep Gürkan’a bize verdikleri destek ve daima arkamızda olduklarını hissettirdikleri için teşekkür ederim. Ayrıca Spor İl Müdürümüz Serhat Ocak’a salonlarımız tadilatta olmasına rağmen çalışma alanları sağladığı ve Edirne’yi temsil eden tüm sporculara daima imkanları ölçüsünde sağladığı maddi destek için teşekkür ederim. Tüm bu desteklerle eminim ki milli takım seçmesini kazanarak ülkemi Avrupa Şampiyonasında temsil edecek ve oradan da madalya ile döneceğim. Atamızın biz gençliğe armağan ettiği Gençlik Haftasında aldığım bu şampiyonluk tüm Edirne’ye armağan olsun.