"Edirne Halkını AKP'nin Arkasına Dizecek Bu Yürüyüş Kabul Edilemez!"

"Edirne Halkını AKP'nin Arkasına Dizecek Bu Yürüyüş Kabul Edilemez!"
ÖDP Edirne İl Örgütü; Edirne Belediye Başkanlığı, CHP, AKP, MHP ve STK'ların bugün gerçekleştireceği 'demokrasi yürüşü'ne ilişkin yapılan açıklamada, "Edirne halkını AKP'nin arkasına dizecek bu yürüyüş kabul edilemez!" denildi.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Edirne İl Örgütü; Edirne Belediye Başkanlığı, CHP, AKP, MHP ve STK'ların bugün gerçekleştireceği 'demokrasi yürüşü'ne ilişkin açıklama yaptı.

ÖDP Edirne İl Örgütü tarafından yapılan açıklamada şu sözler kullanıldı:

"15 Temmuz günü bir darbe girişimi yaşanmış ve başarısızlıkla sonuçlanmıştır. AKP başarısızlıkla sonuçlanan bu darbe girişimiyle birlikte sokakları, cihatçı-şeriatçı-milliyetçi güçlerle doldurmuş, hepimizin izlediği vahşet görüntülerin doğmasını sağlamıştır.

Geçmişten bugüne devrimciler darbelerin karşısında yer almışlar ve mücadele vermişlerdir. Ancak bugün darbe karşısında olmak, AKP’nin arkasında yer almak, onu ve sokaktakileri demokrasi kahramanı olarak isimlendirmeyi gerektirmez.

AKP diktatörlüğüne karşı söz söylemeyen hiçbir darbe karşıtı söylemin tek bir anlamı olamaz.

15 Temmuz gecesiyle birlikte askerin boğazını kesen, kemerlerle saldıran, linç eden bu görüntülerin sorumlusu halkı sokağa çağıran AKP’dir. Bu sebeple 5 gündür sokaklarda dolaşan bu şeriatçı-gerici dalganın yaratıcısı AKP diktatörlüğünü karşısına almayan her yürüyüş, AKP’nin yarattığı bu iklime hizmet etmek anlamını taşır. AKP ve onun STK’ları ile gerçekleşecek olan bu yürüyüş, günlerdir sokaklarda yükselen gerici çağrıları kabul etmektir.

Edirne halkını ‘’demokrasi yürüyüşü’’ adıyla cihatçı-şeriatçı güçlerle birlikte yürütmeye, AKP’nin arkasına dizilmeye çağıramazsınız!

Edirne halkını bu gerici dalganın bir parçası kılacak bu akıl tutulmasını kabul etmiyoruz.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi Edirne İl Örgütü olarak;

İlerici, devrimci, demokrat tüm Edirne halkını bu yürüyüşe katılmamaya, darbeye ve diktaya karşı eşit-özgür-laik bir Türkiye için birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz."