Edirne İçin Çal - "Bülbülüm Altın Kafeste"

Edirne İçin Çal - "Bülbülüm Altın Kafeste"
Edirne'yi, Edirne'nin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini Türkiye’ye ve tüm dünyaya tanıtmak amacıyla Edirne Belediyesi'nin katkılarıyla hazırlanan ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın da yer aldığı 40 ses ve...

Edirne'yi, Edirne'nin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini Türkiye’ye ve tüm dünyaya tanıtmak amacıyla Edirne Belediyesi'nin katkılarıyla hazırlanan ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın da yer aldığı 40 ses ve saz sanatçısının seslendirdiği ‘Bülbülüm Altın Kafeste’ türküsüne hazırlanan klip tanıtıldı.

Türkiye'de son zamanlarda kentin tanıtımını yapmak amacıyla çekilen kliplere Edirne Belediyesi'nin katkılarıyla hazırlanan 'Edirne için Çal' klibi de eklendi.

Çekimleri 10 gün kadar süren klibin tanıtımı Edirne Belediyesi Meclis Salonu'nda Recep Gürkan tarafından gerçekleştirildi. İlk önce 'Gaziler' türküsüne klip çekmek istediklerini belirten Gürkan, bu türkünün Trakya dışındaki bölgelerde fazla bilinmediğini belirtti ve "Trakya'yla ama en çok da Edirne ile özleşen, herkesin bildiği ve Atatürk’ün sevdiği şarkılardan biri olan ‘Bülbülüm Altın Kafeste’ türküsü için bir klip çektik. Amaç Edirne’nin ve Edirne’de yer alan kültür varlıklarının tanıtımı olduğu için tanıtım klibinde yer alan her mekânın neresi olduğunu videoda belirttik. Çekimler toplamda 45 mekanda gerçekleştirildi." dedi.

Hazırlanan klipte eksikler olabileceğini belirten Gürkan, "Eksikleri olabilir ama ortada büyük bir emek var. Ben klibi çok beğendim, emek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu klibin Edirne’nin tanıtımında büyük rol oynayacağına inanıyorum. Umarım halkımızdan beklediğimiz ilgiyi görürüz." sözlerini kullandı.