Edirne ile Elbasan Arasında İş Birliği

Edirne ile Elbasan Arasında İş Birliği
Arnavutluk'un Elbasan şehri ile iş birliği protokolü imzalandı.

Edirne ile Arnavutluk'un Elbasan şehri arasında eğitim, kültür, spor ve ticari faaliyetlerin geliştirilmesine yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

İş birliği protokolü, Edirne Valiliği toplantı salonunda Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Elbasan Valisi Gledian Llatja tarafından imzalandı. İmza törenine valilerin yanı sıra Türkiye tarafından Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Volkan Türk Vural, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Vali Yardımcısı Dr. Yusuf Güler, Edirne İl Milli Eğitim Müdür Vekili Cemal Turan; Arnavutluk tarafından Elbasan Valiliği Yerel Yetkiler Bölüm Başkanı Indrit Karaı ve Elbasan Valiliği Genel Sekreteri Eva Bıca katıldı.

İmza töreninde konuşan Vali Canalp: "Arnavutluk bizim için ortak bir geçmişi ifade ediyor. Yaptığımız bu iş birliği protokolü; kültür ve eğitim alanında yepyeni gelişmelerin önünü açacak mahiyettedir. Hem Edirnemiz, hem Elbasan ve iki ülke için de hayırlara vesile olacak yeni bir başlangıcı ifade ediyor." dedi.

Elbasan Valisi Gledian Llatja, Edirne'nin köklü bir tarihe sahip olduğunu ve Edirne ile iş birliği protokolü imzaladıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.