Edirne Öğrenme Şenlikleri Başladı

Edirne Öğrenme Şenlikleri Başladı
Edirne Öğrenme Şenlikleri açılış töreni 14 Ekim 2016 Cuma günü Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

Edirne Öğrenme Şenlikleri açılış töreni Edirne Valisi Günay Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirildi.

Tören, 14 Ekim 2016 Cuma günü Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, yapmış olduğu konuşmasında eğitimin hayatı anlamlandırma ve insanları hayatta başarılı kılma konusunda en ideal yol olduğunu söyleyerek, "Eğitim, hem medeniyette ilerlemenin hem de her insanın ulaşmaya çalıştığı mutluluğun anahtarıdır." dedi.

edirneogrenmesenlikleri1

Edirne Valisi Günay Özdemir, yapmış olduğu konuşmasında, "Bugün tarih boyunca Edirne’de kurulmuş olan medeniyetin tekrar canlandırılması ile ilgili ve bu medeniyetin farkındalığıyla ilgili önemli bir faaliyeti icra ediyoruz. Edirne tarih boyunca medeniyetin merkezi olmuş, kültürel anlamda, ekonomik anlamda, sosyal anlamda dünyanın gelişmesine çok önemli katkılar sunmuştur. Şu anda da aslında Edirne halkı öğrenme ve üretme konusunda, entelektüel birikim konusunda Türkiye’de en önemli illerimizden birisi. 7'den 70'e bütün insanlarımız öğrenme ve üretme konusunda ellerinden gelen bütün gayreti göstermektedirler. Özellikle gençlerin eğitimi konusunda ilimiz Türkiye'nin en önemli ve en gelişmiş eğitim altyapısına, kültürel birikime ve eğitim birikimine sahip illerimizden. Biz bunu bugün halkımızla paylaşmak ve halkımızla beraber bu öğrenme şenliğini yaşamak için buradayız. İnsanlar bir şeyler öğrenir, bir şeyler üretirse her zaman genç kalırlar. Eğer 20 yaşında bir gencimiz bir şey öğrenmiyor, üretmiyorsa, hayata katkısı yoksa onun için hayatın anlamı kalmamış ve bu insanın genç olarak ta değerlendirilmesi mümkün değildir. Eğer bir insan 80 yaşında da olsa 90 yaşında da olsa bir şeyler öğreniyor, öğretiyor ve üretiyorsa bu insan her zaman gençtir ve her zaman genç kalacaktır. Onun için bu tür faaliyetler özellikle insanlarımızın öğrenmesi, üretmesi, genç olması ve genç kalması için önemli olan faaliyetlerdir. Bugün biz burada bunu hep beraber yaşayacağız ve bundan sonra da yaşatacağız. Bu faaliyetin gerçekleştirilmesinde emeği geçen bütün arkadaşlarıma, bütün çalışanlarımıza, halkımıza, katkısı olan herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

edirneogrenmesenlikleri2

Konuşmaların ardından Vali Günay Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, şenliklerde standı bulunan kamu kurum-kuruluş yetkilileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri stantların bulunduğu alanın açılışını yapıp, stantları gezerek, sergilenen ürünler hakkında bilgiler aldılar.

Edirne Öğrenme Şenlikleri 14-15 Ekim 2016 tarihlerinde 10.00 ile 19.00 saatleri arasında Atatürk Anıtı önü, Saraçlar Caddesi, Eski Camii Altı, Rüstem Paşa Kervansarayında devam edecek. EJH