Edirne Valisi Şahin, Yaşlılar Haftası Açıklaması Yaptı

Edirne Valisi Şahin, Yaşlılar Haftası Açıklaması Yaptı
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, yaşlılara ve onların sorunlarına sahip çıkmanın insanlık ve yurttaşlık görevi olduğunu bildirdi.Vali Şahin, Yaşlılar Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, yaşlıların geçmişin...

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, yaşlılara ve onların sorunlarına sahip çıkmanın insanlık ve yurttaşlık görevi olduğunu bildirdi.

Vali Şahin, Yaşlılar Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, yaşlıların geçmişin tecrübelerini taşıyan atalar olduğunu aktardı. Türk kültüründe yaşlılara saygı ve onlara bağlılığın esas olduğunu belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Yaşlılarımıza ve onların sorunlarına sahip çıkmak insanlık ve yurttaşlık görevimizdir. Unutulmamalıdır ki, bu günün genç nüfusu yarının yaşlı nüfusunu oluşturacaktır. Bu nedenle yaşlılarımıza insan onuruna yakışır bir şekilde davranarak sevgi ve saygıda kusur etmemek aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlısına saygı duymayan ve sahip çıkmayan toplumların sağlıklı bir gelecek inşa edemeyecekleri bilinciyle, tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftası'nı kutluyor sevinçlerinin eksik olmadığı, sağlık ve huzur dolu günler diliyorum."