Edirne Valisi Şahin'den Dünya Engelliler Günü Mesajı

Edirne Valisi Şahin'den Dünya Engelliler Günü Mesajı
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Şahin, bir insanın engelli olmasının, onun diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve de başarılı olmasına bir engel teşkil etmediğini söyledi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Şahin, mesajında, 1992 yılında Birleşmiş Milletler'in aldığı bir kararla, 3 Aralık gününün "Uluslararası Engelliler Günü" olarak ilan edildiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bir insanın engelli olması; onun diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve de başarılı olmasına bir engel teşkil etmemektedir. Elbette sıkıntı ve zorluklar olacaktır; ancak her şeye rağmen yaşama sevinci hiçbir şekilde kaybedilmemelidir. Sosyal hayatta engellilere sağlanan imkan ve kolaylıklar, bir toplumun gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının ölçütü olmakla beraber; insana verilen değer ve önemin belirgin yansımalarıdır. İlimizde engellilere yönelik hizmetlerin düzenli, etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesini sağlamak, engellilerin bağımsız yaşam becerilerini geliştirmelerine destek olmak, kuruluşlar arasında işbirliği ve koordinasyonu sağlamak en önemli görevimizdir. Engelli vatandaşlarımızın toplumda kendilerine yer bulmaları, sosyal aktivitelere, iş hayatına, sanat ve kültür hayatına katılmaları için valilik olarak çeşitli projeler geliştirdik. İlk olarak Valilik makamına engelli vatandaşlarımızın kolay ulaşabilmeleri için asansör yaptık. Yine şehrimizde bulunan camilere engelli vatandaşlarımız için rampalar yaptık, Selimiye camisinde işaret dili ile hutbe uygulamasını başlattık. Hayata geçirdiğimiz bu uygulamalar tüm Türkiye'de örnek projeler olarak kabul gördü. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engelli vatandaşlarımızla ailelerine sağlık, mutluluk diler, selam ve sevgilerimi sunarım."