Edirne'de Anlamlı Konsere Yoğun İlgi Gösterildi

Edirne'de Anlamlı Konsere Yoğun İlgi Gösterildi
Edirne'deki bir sanat okulunun öğretmenlerince verilen konserde klasik müzik eserleri seslendirildi. Konserin biletleri 100 TL'den satılırken, elde edilen gelir depremzedelere bağışlandı.Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve...

Edirne'deki bir sanat okulunun öğretmenlerince verilen konserde klasik müzik eserleri seslendirildi. Konserin biletleri 100 TL'den satılırken, elde edilen gelir depremzedelere bağışlandı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Okul Kurucusu Sezai Irmak, etkinlik öncesindeki konuşmasında, sanatın toplumsal felaketlerin açtığı yaraları sarmada önemli bir rol üstlendiğini dile getirdi.

Sanatın iyileştirici bir gücü olduğunun altını çizen Irmak'ın açıklamaları şu şekilde:

"Bu yardım gecesinde hem toplum olarak yaşadığımız travmanın izlerini unutturabilmeyi hem de deprem bölgesine yardım eli uzatmayı hedefledik. Bir yandan depremden kalan enkazı kaldırırken bir yandan da kurtulanları ve ruhlarında fay hattı açılan toplumun her bir bireyini sanatla buluşturmalıyız. Yaralarını sanatla sarmalıyız. Hem bu felakete yakalananlara hem de her bir vatandaşımıza yeniden hayatı hatırlatmalıyız."

Irmak, depremzedeler yararına yapılan konsere destek verenlere ve okul öğretmenlerine teşekkür etti.

Konsere, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer ve sanatseverler katıldı.