Edirne'de bayram karantinası

Edirne'de bayram karantinası
Edirne'nin ilçelerinde 14 günlük karantina uygulaması başlatılacak. 16-26 Mayıs tarihleri arasında il dışından Edirne’nin ilçelerine gelenler için 14 gün karantina uygulanacak.Keşan, Uzunköprü, İpsala, Lalapaşa, Enez, Meriç,...

Edirne'nin ilçelerinde 14 günlük karantina uygulaması başlatılacak. 16-26 Mayıs tarihleri arasında il dışından Edirne’nin ilçelerine gelenler için 14 gün karantina uygulanacak.

Keşan, Uzunköprü, İpsala, Lalapaşa, Enez, Meriç, Süloğlu ve Havsa'da 16-26 Mayıs tarihleri arasında il dışından gelecek olanlar için 14 gün karantina uygulanacağı belirtildi.

Edirne'nin Merkez ilçesi hariç tüm ilçelerde uygulanacak karantina kapsamında il dışından ilçelere giriş yapacak olan kişiler jandarma komutanlıkları ve emniyet müdürlükleri tarafından kontrol noktalarında tespit edilecek ve sağlık müdürlüklerine bildirilecek. Bu kişiler ikamet edecekleri adreslerde 14 gün karantinaya alınacak. Edirne dışından köylere gelen kişiler ise muhtarlar tarafından jandarma komutanlığı aracılığı ile sağlık müdürlüklerine bildirilecek ve ikamet edecekleri adreslerde 14 gün karantinaya alınacak.

CEZASI 3 BİN 150 TL

Kararlara uyulmaması halinde Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi gereğince 3 bin 150 TL idari para cezası uygulanacak.