Edirne'de Çevre Temizliği Yapıldı

Edirne'de Çevre Temizliği Yapıldı
Edirne'de, Yunanistan Bulgaristan'dan gelen gençlerin de aralarında olduğu grup, ormanda temizlik yapıp atıkları topladı. Etkinliğe katılan insanlar, ormanlarda yaşayan kuş türlerini de gözlemleme fırsatı buldu.Edirne'de Doğaya...

Edirne'de, Yunanistan Bulgaristan'dan gelen gençlerin de aralarında olduğu grup, ormanda temizlik yapıp atıkları topladı. Etkinliğe katılan insanlar, ormanlarda yaşayan kuş türlerini de gözlemleme fırsatı buldu.

Edirne'de Doğaya Dönüş Derneği'nin gerçekleştirdiği Avrupa Yeşil Kuşağı Günü Gençlik Festivali kapsamında Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye'den gelen gençler, İzzet Arseven Kent Ormanı ve Tavuk Ormanı'nda temizlik yaptı.

Doğaya Dönüş Derneği Başkanı Selçuk Aslan'ın koordinasyonunda ormanda temizlik yapan gençler, ayrıca buradaki kuş türlerini de dürbünlerle inceledi. Dernek başkanı Aslan, Kent Ormanı'ndan sonra tarihi Mecidiye ve Ekmekçizade Ahmet Paşa köprülerini geçerek Sarayiçi mevkiisindeki Tavuk Ormanı'na gideceklerini dile getirdi. Sınır bölgesinde gerçekleştirilen doğa koruma çalışmaları hakkında sunumların da yapılacağını aktaran Aslan, katılımcıların festivalle doğa dostu yaşam tarzı hakkında bilgi alacağını belirtti.