Edirne'de Gezilecek Yerler Neresidir?

Edirne'de Gezilecek Yerler Neresidir?
Edirne Gezilecek Yerler konusunda eğer araştırma yapıyorsanız, doğru adrestesiniz! Edirne’ye gidince ne yapılır, Edirne'de ne yenir, ne içilir eğer merak ediyorsanız, bu rehber içerikte her sorunuza cevap bulacaksınız!Ancak ne...

Edirne Gezilecek Yerler konusunda eğer araştırma yapıyorsanız, doğru adrestesiniz! Edirne’ye gidince ne yapılır, Edirne'de ne yenir, ne içilir eğer merak ediyorsanız, bu rehber içerikte her sorunuza cevap bulacaksınız!

Ancak ne olursa olsun belirtmeliyiz ki Edirne de gezilecek yerler say say bitmeyecek kadar çok! Bu yüzden, gezmekten keyif alanlar için burası fazlasıyla etkileyici bir şehir diyebiliriz.

İsterseniz hiç uzatmadan hemen Edirne'de görebileceğiniz yerler, yiyecekler ve doğal alanların bulunduğu detaylı rehberimize geçiş yapalım...

Edirne Merkezde Gezilecek Yerler

Edirne merkezde gezilecek yerler nelerdir, diye baktığımızda öne çıkan en popüler soru “Edirne merkezde neler var” sorusudur. Birçok turizm şehrine kıyasla Edirne'nin merkezi, çok sayıda tarihi olaya ve mimari yapıya ev sahipliği yapmıştır. Bu nedenle de aslında sadece Edirne Merkez ilçesi bile sizi yormaya yetecek kadar gezilecek alana sahip!

Selimiye Camisi

Edirne Bölgesindeki En İyi Gezilecek Yerlerin başında dini bir eser olarak hiç kuşkusuz ki Selimiye Camii geliyor. Eşsiz kültürel yapısı ve çok sayıda yerli ya da yabancı turisti ağırlamasıyla burası görülmeye değer yapılar arasında başı çekiyor. Atalarımızın en özel mirası konumundaki Selimiye, hemen hemen bir çok dünya ülkesi tarafından da yakından bilinen bir camii.

Bayezid Külliyesi ve Şifahane

Edirne merkez gezilecek yerler arasında en sevilen yerler arasında olan bu benzersiz müze bir zamanlar, sağlık alanında şifahane olarak kullanılıyordu. Osmanlı dönemlerinde bölgenin en önemli tıp merkezi olarak kullanıldığı bilinen bu eşsiz müze, Sultan II. Bayezid’in isteği üzerine 1484 ila 1488 seneleri arasında Mimar Hayreddin tarafından tasarlanmış bir şifahanedir.

Üç Şerefeli Cami

Edirne turu gezilecek yerler listesinde adı olması gereken bir diğer dini mekân Üç Şerefeli Camii'dir. Osmanlı’dan günümüze miras kalan bu cami, her daim tıklım tıklım doludur! Mimarisi ile ön plana çıkmakta olan bu yapıyı da Edirne merkeze gelmişken ziyaret etmemek büyük bir kayıp olacaktır! Bu yüzden Edirne Gezilecek Yerler arasında dini anlamda da bir değere sahip bu lokasyon mutlaka bulunmalıdır.

Meriç Köprüsü

1842 senesinde Abdülmecit döneminde yapımına başlanmış olan bu tarihi köprü, Edirne merkezde bulunan önemli mimari yapıların başında geliyor. Edirne’nin gezilecek yerleri arasında olan bu özel köprü mutlaka ziyaret edilmelidir. Çünkü yapı özellikleri itibari ile görenleri kendine hayran bırakan bu köprü, ünlü Meriç Nehri üzerinde konumlanmıştır. 263 metre  uzunluğa, 7 metre genişliğinde olmasının yanı sıra 13 farklı ayak üstünde durabilmesi detayına da sahiptir.

Ali Paşa Çarşısı

Edirne’de tarihi mekânları gezmek isteyenlerin mutlaka gidip görmesi gereken noktaların başını özellikle bu çarşı çekiyor. Sağ ve sol taraflarında sıralı farklı dükkanları olan Ali Paşa Çarşısı, keyifli bir şekilde alışveriş yapılabilen nadir alanlardan diyebiliriz. Kapalı çarşının daha minik bir hali olan tarihi Ali Paşa Çarşısına uğrayarak keyifli bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz.

Selimiye Vakfı Müzesi

Konumu Taş Odalar Sokağı’nda olan Selimiye Vakfı Müzesi, 1575 senesinde yapımı tamamlanmış ve Mimarbaşı Sinan tarafından hayata geçirilmiştir. Dış mimarisi kesme taş ve tuğlalardan oluşturulmuştur. Geniş bir bahçeye sahip olan bu mekân, Osmanlı yıllarında mescit ve dershane görevi sunmuştur.

Edirne Gezilecek Yerler Listesi

Edirne gezilecek yerler listesi, şehrin farklı noktalarındaki popüler mekanlardan oluşmaktadır. Eğer vaktiniz varsa bu özel yerleri bir bir gezerek kültürel anlamda kendinize fazlasıyla birçok şey katabilirsiniz. Çünkü aşağıda sunmuş olduğumuz Edirne de gezilecek yerler listesindeki her bir mekânı yerli ve yabancı çok sayıda turist, farklı zamanlarda ziyaret eder.

Edirne Gezilecek Yerler tam liste

  • Selimiye Camisi
  • Karaağaç
  • Eski Cami
  • Üç Şerefeli Cami
  • Meriç Köprüsü (Mecidiye)
  • Karaağaç Tren İstasyonu
  • Edirne Büyük Sinagogu
  • Beyazıt II Külliyesi
  • Saraçlar Caddesi
  • Filipa
  • Bulgar Kilisesi
  • Lozan Anıtı
  • Adalet Kasrı Kulesi
  • Enez kalesi
  • Muradiye Camisi
  • Rüstempaşa Kervansarayı
  • Fatih Sultan Mehmet Heykeli
  • Dar-ül Hadis Camii
  • Balkan Sehitligi
  • Anıtlar ve Heykeller
  • Edirne Bedesteni
  • Edirne Sarayı[1]
  • Gazi Mihal Camii
  • Gazi Mihal Koprusu
  • Kum Kasrı Hamamı
  • Hasan Sezai Dergahı
  • Beyazıt Köprüsü
  • Makedon Kulesi
  • Timurtas Camii
  • Evliya Kasım Paşa Camii
  • Kuscu Dogan Cami

Edirne de Gezilecek Doğal Yerler

Tarihi yapıları ve müzelerinin yanı sıra Edirne, aynı zamanda mükemmel bir coğrafyaya ev sahipliği yapar. Doğa ile iç içe olmak isteyenler için bu şehir adeta bir cennettir. Türkiye'nin en turistik şehirlerinden biri olan Edirne, yılın her döneminde çok sayıda turisti ağırlar.

Doğa aktivitesi yapmak isteyenler için çok sayıda seçeneği barındıran Edirne, outdoor sporlara da ev sahipliği yapan bir şehirdir.

Edirne’de Mutlaka Görmeniz Gereken Doğal Güzellikleri sayarak bitiremeyecek olsak da en popülerlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

Meriç Nehri

Edirne merkeze 92 km uzaklıkta yer alan bu doğal güzellik, Yunanistan sınırında bulunuyor. İster kendi aracınız isterseniz toplu ulaşım araçlarını tercih ederek bu özel adresi sizler de ziyaret edebilirsiniz. Kamp ve piknik lokasyonu anlamında yoğun talep alan bu nokta, çeşitli tur gezilerinin de yapıldığı bir yer olma özelliğine sahip.

Gökçetepe Tabiat Parkı

Edirne’ye olan uzaklığı, 120 km civarında olan bu doğal güzellik, yoğun olarak ziyaret edilen bir yerdir. Özellikle; yaz mevsiminde serinletici bir ortam olarak yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası diyebiliriz. Hiç sıkılmadan gün boyunca zaman geçirebileceğiniz Edirne Gökçetepe Tabiat Parkı, yine ulaşım anlamında ziyaretçilerini üzmeyecek çeşitli olanaklara sahiptir.

Gala Gölü

Edirne merkez konumuna 150 km uzaklıkta bulunan Gala Gölü, bölgedeki en geniş alana sahip olan göldür. Milli parka ait sınırlar içerisinde yer almakta olan Gala Gölü, yaz mevsiminde on binlerce kişiye ev sahipliği yapar. Eşsiz fotoğraf kareleri yakalayarak harika anılar biriktirebileceğini Gala Gölü, aynı zamanda kamp yapmak adına da Edirne’nin favori adreslerinden biridir.

Tuz Gölü

Tuz Gölü, Edirne merkez konumuna 120 km mesafededir. Edirne Gezilecek Yerler listesinde doğal güzellikler arasındaki en bilinen yerlerden biri de Tuz Gölü'dür. Kendi aracınızla ulaşabileceğiniz bu konum, aynı zamanda otobüslerin de uğrak noktalarından biridir. Sakinliğin ve huzurun fazlasıyla bulunduğu bu göl, yediden yetmişe herkesin hayran kaldığı doğal güzelliklerden biridir. Çeşitli spor etkinliklerinin de yapılmakta olduğu aktif bir lokasyon olarak Edirne’ye yolunuz düşmüşken buraya uğramanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

Koru Dağı

Edirne merkeze 100 km uzaklıkta olduğu için kolaylıkla ziyaret edilebilecek olan bu lokasyon, turistlerin uğrak noktası haline gelmiştir. Spor aktivitelerinin de yapıldığı Koru Dağı, aynı zamanda kampçıların da tercih ettiği bölgelerden biridir.

725 metreye yüksekliği bulunan Koru Dağı, görenleri adeta kendine hayran bırakıyor diyebiliriz. Heybetli görüntüsü, fotoğrafçıların uğrak noktası haline gelmesinde büyük bir etkiye sahip. Doğanın tam kalbinde olmak isteyenlerin görmek isteyeceği ve Edirne Gezilecek Yerler arasında kesinlikle bulunması gereken popüler noktalardan biridir.

bknz: Erasta AVM'ye Nasıl Giderim?

Tunca Nehri

Herhangi bir giriş ücreti alınmayan bu doğal güzellik, Edirne’ye 15 km kadar kısa bir mesafede bulunuyor. Tarihi Edirne Köprüsünün de üzerinde bulunmakta olduğu bu nehre gelerek şahane zaman geçirebilirsiniz!

150 ila 200 metrelik efsane genişliği ile görenleri kendine hayran bırakan Tunca nehri, fotoğrafçıların da uğramayı sevdiği merkezlerin başında geliyor.

Edirne Gezilecek Yerler Haritası

Edirne gezilecek yerler haritası, üzerinden kolayca ulaşım olanaklarınızı düzenleyebilir ve tatil süresince planlı bir gezi sağlayabilirsiniz. Bu sayede Edirne gezilecek yerler hakkında uygulamalı bir deneyime imza atabilir aynı zamanda zamanınızı da en verimli şekilde kullanabilirsiniz. Edirne de gezilecek tarihi yerler, Edirne Karaağaç gezilecek yerler veya Edirne Keşan gezilecek yerler olarak yaptığınız sorgulamalar da en doğru harita sonuçlarını elde edebilirsiniz.

Edirne'de Hangi Hat Nereye Gider?

»TÜM GÜZERGAHLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

»1 EKİM 2019’DAN İTİBAREN GEÇERLİDİR (ALFABETİK SIRA) 

Edirne'de Ne Yenir? 

Tüm Türkiye'nin de bildiği üzere Edirne'nin en meşhur yemeği Edirne tava ciğeridir. Yöresel yemekler arasında bir numara gösterilen Edirne tava ciğeri, hemen hemen şehrin her yerinde ulaşılabilir bir yiyecektir. Üstelik Edirne'nin sadece ciğer üzerinde yoğunlaşmış ustaları tarafından yapılan bu yöresel tat, turistlerin favori yiyeceklerindendir.

Edirne'nin yöresel yemekleri sadece tava ciğeriyle sınırlı değildir... Ancak doğal güzellikleri ve gezilecek yerlerinde de olduğu üzere Edirne'nin yöresel tatları iddialı olduğu kadar çok seçeneklidir. Bu nedenle de Edirne'nin yöresel tatlarına başka bir rehberde yer vermeye karar verdik. Bir sonraki Edirne yöresel tatlar rehberinde görüşmek üzere!

Edirne gezi yolculuğunuzun sonuna geldiğinizi düşüyor ve özel bir araçla yolculuk yapmak yerine otobüs yolculuğu tercih edecekseniz "Otogara" doğru yola çıkmanız gerekir. Bu noktada Otogara Nasıl Giderim? sorunuzun yanıtını buraya tıklayarak giderebilirsiniz. bkz: https://edirnejethaber.com/toplu-ulasim-arac-guzergahlari/otogar/