Edirne'de Öğrencilere 500 Bisiklet Dağıtıldı

Edirne'de Öğrencilere 500 Bisiklet Dağıtıldı
Edirne'de düzenlenen törenle 500 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.

Edirne'de Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının işbirliğiyle öğrencilere 500 adet bisiklet dağıtıldı. 23 Nisan Cumartesi günü düzenlenen bisiklet dağıtım törenine Edirne Vali Vekili Mustafa Ergün, Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, Edirne İl Halk Sağlığı Müdürü Bahattin İlter, Edirne İl Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan, Edirne İl Jandarma Alay Komutanı Kamuran Ersan ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğrencilerin fiziksel aktivitelerinin arttırılması amaçlanarak dağıtılan 500 adet bisikletin dağıtım töreninde konuşma yapan Vali Vekili Mustafa Ergün, "Bu anlamlı günde hepimizi spora teşvik eden bisikletlerinizi kazasız belasız kullanmanızı diliyorum." sözlerini kullandı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, özellikle başarılı ve maddi imkansızlıkları olan ilkokul öğrencilerine dağıtımın amaçlandığını belirtti.

Bisikletlerin halkın hareketlilik kültürü edinmesi için teşvik ettiğini ve daha sağlıklı bir nesil için hareketsizlikten kaynaklanan hastalıklarla mücadelenin şart olduğunu hatırlatarak, "Çağımızın vebası aşırı kilo ve hareketsizlik." dedi.

İl Sağlık Müdürü Hüseyin Özcan da, ilk ve ortaokullarda okul müdürü ve rehber öğretmenlerden oluşan bir heyet oluşturduklarını, öğrenciler arasından seçilenlere bu bisikletlerini dağıttıklarını söyledi.

Ayrıca tören alanında kurulan platformda profesyonel bisiklet ve patenciler, akrobatik gösteriler yaparak çocuklara görsel şölen yaşattı.

EdirneJetHaber Haber Merkezi