Edirne'de Okullaşma Oranı Belli Oldu

Edirne'de Okullaşma Oranı Belli Oldu
Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Edirne'de okul öncesi okullaşma oranının her geçen sene hızla yükseldiği belirtildi.2021/2022 eğitim-öğretim yılında yüzde 91,25 olan okul öncesi okullaşma...

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Edirne'de okul öncesi okullaşma oranının her geçen sene hızla yükseldiği belirtildi.

2021/2022 eğitim-öğretim yılında yüzde 91,25 olan okul öncesi okullaşma oranının 2022/2023 eğitim-öğretim yılında yüzde 99,21'e ulaştığı kaydedilen açıklamada, "Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından, çocuklarımızın gelişimi açısından son derece önemli olan okul öncesi eğitime hassasiyetle yaklaşılmakta ve okul öncesi okullaşma oranının ülkemiz genelinde yüzde 100'e ulaşması için tüm imkanlar seferber edilmektedir." denildi.

Okullaşma Oranı Arttı

Açıklamada görüşlerine yer verilen Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı da okul öncesi çağının bireyin fiziksel, zihinsel, sosyal-duygusal ve dil gelişimini tamamlandığı son derece önemli bir dönemi kapsadığını belirterek, okul öncesi okullaşma konusunda Edirne'de Milli Eğitim Bakanlığı eğitim politikaları doğrultusunda gerekli çalışmaların titizlikle yapılarak bugünkü duruma gelindiğini kaydetti.

Edirne'de okul öncesi okullaşma oranının, en kısa sürede yüzde 100'e yükseltileceğini ifade eden Arpacı, "Okul öncesine kayıtsız tek bir çocuğumuz dahi kalmayacak ve bu durum sürdürülebilir hale getirilecek." sözlerine yer verildi.