Edirne'de tedbirler artırılıyor

Edirne'de tedbirler artırılıyor
Edirne'de koronavirüse yönelik alınan tedbirler artırılıyor. 26 Şubat 2021 tarihinde toplanan Edirne İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu birçok önemli karar aldı. Yeni alınan kararlarla birlikte vaka görülen tüm binalardaki tüm daireler...

Edirne'de koronavirüse yönelik alınan tedbirler artırılıyor. 26 Şubat 2021 tarihinde toplanan Edirne İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu birçok önemli karar aldı. Yeni alınan kararlarla birlikte vaka görülen tüm binalardaki tüm daireler 10 gün süreyle karantina altına alınacak. Ayrıca kentte bulunan ve halkın yoğun olarak kullandığı parklar geçici olarak kapatılacak.

Edirne Merkez ilçede vaka görülen tüm binalardaki tüm dairelerin temaslı olup olmadığına bakılmaksızın 27.02.2021 tarihinden itibaren 10 gün süre ile karantina altına alınmasına karar verildi. Karantinaya alınacak binalarda oturan sağlık çalışanları, güvenlik mensupları ile öncelikli kamu hizmetleri için ihtiyaç duyulan diğer kamu görevlileri uygulamadan muaf tutulacak.

Edirne il merkezinde bulunan, halkın yoğun olarak kullandığı 15 Temmuz Şehitler Parkı, Özgür Çocuklar Parkı, Gölet Parkı, Polis Parkı, Tunca ve Meriç Nehri kıyıları, Bosnaköy ve Nato Köprüsü bölgesi, Selimiye ve Altunhan Parkı, Tavuk Ormanı ve Kent Ormanı 01.03.2021 tarihinden itibaren halkın kullanımına geçici olarak kapatılacak. Özel izin belgesi olmayan araçların girişleri yasaklanacak.

Alınan bir diğer kararda ise; Edirne il merkezinde kısıtlamanın olduğu cumartesi ve pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında en yakın mesafedeki market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere vatandaşların zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak üzere yürüyerek gitmeleri karar altına alındığından, özellikle büyük marketlerin otoparklarının kısıtlama süresince araç girişlerine tamamen kapatılmasına karar verildi.

Ayrıca sinema salonlarının faaliyetlerinin durdurulması 1 Nisan 2021 tarihine kadar uzatıldı.