Edirne'de toplu ulaşıma zam geldi

Edirne'de toplu ulaşıma zam geldi
Edirne'de şehir içi toplu ulaşım ücretlerine zam kararı alındı. Edirne Belediye Meclisi'nde alınan kararla birlikte nakit binişler yüzde 40 zamlandı.Edirne Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı bugün gerçekleştirildi....

Edirne'de şehir içi toplu ulaşım ücretlerine zam kararı alındı. Edirne Belediye Meclisi'nde alınan kararla birlikte nakit binişler yüzde 40 zamlandı.

Edirne Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantıda görüşülen konulardan biri de şehir içi toplu ulaşım ücretleri oldu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, enflasyon oranları ve yükselen akaryakıt fiyatları sebebiyle artış yapılmasının kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

Meclis toplantısından toplu ulaşım ücretlerine zam kararı çıktı. En son üç ay önce zam yapılan ücretler tekrar zamlandı. Elektronik kart (Kent kart) ile yapılan binişlere yaklaşık yüzde 27 oranında zam geldi. Daha önceden 4,35 lira olan sivil biniş 5,50 liraya ve 3 lira olan öğrenci binişi 3,80 liraya yükseldi. Öte yandan, önceden 5 lira olan nakit biniş ücreti ise yüzde 40 artışla 7 lira olarak belirlendi.

"ARTIŞLAR ENFLASYONUN ALTINDA"

Toplu ulaşımdaki fiyat artışıyla ilgili açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2019 yılında enflasyona göre artış yapma sistemine geçtiklerini, buna rağmen her seferinde enflasyonun altında artış oranları belirlediklerini söyledi. Gürkan, "2019'dan bu yana enflasyona göre artış yapmış olsaydık şu an öğrenci 5,30 lira, sivil 7,40 lira olması gerekirdi." dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ETUS ücretlerindeki artış oranlarının enflasyonun altında olduğunu belirtti.